Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Krijgt ‘Admiral’ Lenon nog extra speeltijd?

Was de Super Bowl het laatste optreden van voormalig Amsterdam Admirals-speler Paris Lenon? Het contract van de 37-jarige linebacker werd echter niet verlengd in Denver. Maar niet getreurd, vorig jaar werd Lenon ook pas in de derde week van augustus aangetrokken bij de Denver Broncos.

Hij is wel een ideale ervaren verdediger die als vangnet kan dienen voor blessures of jongere spelers die kwalitatief door de mand vallen. Misschien komt Lenon daarom gewoon weer terug bij de Broncos die vooralsnog Nate Irving in het hart van de defensie hebben geposteerd. Iets dat ze in Denver de afgelopen seizoenen vaker hebben gedaan, maar iedere keer kon hij het niet waarmaken.

Voorlopig hoeven we de moed nog niet te verliezen dat met Paris Lenon de laatste actieve NFL-verdediger verdwijnt met een echte geschiedenis bij de Amsterdam Admirals.

Lenon: XFL, NFLE & NFL
Paris Lenon speelde in 2002 voor de Amsterdam Admirals. Via de NFLEuropa en de special teams van Green Bay groeide de linebacker uit tot een vaste waarde in de NFL. Via onder meer de Detroit Lions, de St. Louis Rams en de Arizona Cardinals kwam hij vorig jaar augustus uiteindelijk terecht bij de Denver Broncos. Hier kwam hij 14 reguliere wedstrijden in actie, met daarbij drie wedstrijden in de play-offs. Het toetje daarvan was natuurlijk zijn optreden als starting middle linebacker in de verloren Super Bowl afgelopen februari (2 solo tackles).

Voorafgaand aan de Super Bowl was Paris Lenon nog veelvuldig in het nieuws aangezien hij de laatste actieve NFL-speler was die ook in de XFL (2001) had gespeeld. Hij gaf toen aan nog niet met pensioen te willen gaan. De Broncos verlengde zijn contract echter niet. Het is natuurlijk afwachten of een NFL-team hem nu op 37-jarige leeftijd nog wel een kans wil geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *