Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Graham blijft dunken, tot Payton’s ongenoegen

Jimmy Graham heeft zich de ‘woede’ van zijn coach op de hals gehaald. De tight end scoorde vrijdagavond tegen de Tennessee Titans een touchdown en vierde dat op zijn gebruikelijke wijze: door de bal over de goalpost te dunken. Alleen die viering levert hem dit jaar ook een straf op en tegen de Titans daarom een flinke uitbrander van zijn coach.

Afgelopen off season is door de NFL besloten dat het aanraken van de goalpost een straf van 15 yards oplevert. De discussie over de straf kwam mede op gang dankzij de dunks van Jimmy Graham. De sterspeler van de New Orleans Saints deed het elke keer als hij scoorde en dat gebeurde de afgelopen seizoenen best vaak. Het bezorgde de officials veel extra werk, omdat elke keer bekeken moest worden of de gele palen nog wel recht hingen.

De NFL besloot daarom een unsportsmanlike conduct-penalty te koppelen aan de dunk. Noem het een ontmoedigingsbeleid. Graham ziet het in het voorseizoen echter nog niet zo. Zijn beide touchdowns van de avond vierde hij op ondertussen gebruikelijke wijze, met een gele vlag als logisch gevolg. Voor Sean Payton was de maat vol. Hij achtervolgde zijn speler na zijn tweede penalty langs de zijlijn en gaf hem een flinke uitbrander. Wat volgde was een woordenwisseling tussen de twee, voordat ze ieder hun eigen weg gingen.

Payton werd na de wedstrijd gevraagd naar het voorval. Hij wilde er niet teveel over kwijt, maar vond zijn eigen reactie terecht. Hij maakte zich zorgen over de vele penalty’s van zijn ploeg en was met name ontevreden over die van Graham. Captain Zach Strief maakt zich er geen zorgen over. “Ik snap Jimmy’s frustratie wel. Ik snap wat hij doet. Als dit het reguliere seizoen is, had hij niet gedunkt. Coach Payton had echter gelijk om hem hierop aan te pakken. Iedereen verwacht dat. Ook Jimmy verwacht dat.”

De voormalig basketballer Graham heeft de afgelopen maanden meer dan eens zijn ongenoegen geuit over de nieuwe regel, via de media en zijn eigen kanalen. Zo plaatste hij laatst op Twitter een aantal foto’s waarin hij de bal over de goalpost dunkt en een scheidsrechter een gele vlag gooit, met de tekst “@NFL #HaterNation”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *