Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

IJskoude Goodell daagt nu Carroll en Strahan uit

Ook NFL-baas Roger Goodell is de Ice-Bucket challenge aangegaan nadat voormalig NFL-linebacker Scott Fujita hem uitdaagde. De commissioner heeft nu Seattle Seahawks hoofdcoach Pete Carroll en kersverse Hall of Famer Michael Strahan uitgedaagd. Hiermee zet hij de grootste Facebook-activatie van de laatste jaren voort ten behoeve van ALS-donaties zoals Ireen Wüst en Nigel de Jong de afgelopen dagen ook deden. 

Fujita was, als voormalig teamgenoot van Steve Gleason van de New Orleans Saints, niet te beroerd Goodell uit te nodigen voor wat ijswater. Gleason lijdt aan ALS en heeft een speciale stichting opgericht om geld in te zamelen om de strijd aan te gaan met de ziekte die voor nu alleen leidt tot de dood. Goodell had volgens Fujita al vaker aangegeven te willen helpen en de Ice-Bucket Challenge was daarin een mooie kans. Nu is het wachten op de filmpjes van Carroll en Strahan.

Er zijn al meerdere NFL-spelers, zoals een groepje van de New York Giants, die de challenge aangingen. En het einde lijkt nog niet inzicht.

 

 

Extra miljoenen opgehaald
De neurologische ziekte ALS had te kampen met een lage bekendheid, maar daar is sinds de Ice-Bucket Challenge startte op Facebook wel mee afgerekend. In de VS werd in de eerste twee weken bovendien al 7,6 miljoen dollar meer opgehaald in donaties. In de sportwereld kwam de Ice-Bucket Challenge op gang toen  professionele honkballers mee gingen doen als reactie op de ALS-diagnose van hun voormalige teamgenoot bij Boston College Pete Frates.

Naast sporters zijn ook Facebook-oprichter Zimmerman en Justin Timberlake belangrijke namen die de actie hebben doen opschalen tot ver over de Amerikaanse grenzen. De Ice-Bucket Challenge is inmiddels ook overgewaaid naar Nederland. Ireen Wüst en Ellen Hoog gingen de uitdaging deze week aan evenals Nigel de Jong, waarbij laatst genoemde Robin van Persie en Wesley Sneijder uitdaagde.

Ook reporter Saman Alzawahi mocht de ijsdouche al ondergaan. Who’s next!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *