Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Statistieken stapelen nog niet op voor Tjong-a-Tjoe

 

Het is moeilijk voor een lineman in het midden om statistieken te verzamelen. Laat de boxscores je echter niet vertellen dat Ricky Tjong-a-Tjoe, defensive tackle voor de San Diego Chargers, geen impact heeft.

In zijn eerste oefenwedstrijd ging de Nederlander nog het web over met een nieuwe interpretatie van de helmet-catch. Voor alle gein die gemaakt is over die play: Ricky stond op de goede plek, met de awareness om die bal uit de lucht te maaien. Volgende keer is dat een interception, met hopelijk een big guy on the move.

 

Dit weekend had Tjong-a-Tjoe één tackle tegen de Super Bowl-winnaars, de Seattle Seahawks. De Chargers hadden geen moment kans in de wedstrijd en verloren met 41-14. Begin vierde kwart riep Tjong-a-Tjoe Seattle’s Christine Michael een halt toe (3 yards). Het was één van Michael’s mindere runs op de dag: Hij finishte met acht carries en 45 yards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *