Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jadeveon Clowney imponeert niet iedereen

Na een matige eerste week was Jadeveon Clowney niets minder dan gofferdommes goed, in zijn wedstrijd voor de Houston Texans afgelopen weekend. Hij blies door de Atlanta Falcons’ lijn zoals een first overall pick dat hoort te doen. Clowney overtuigde miljoenen fans wereldwijd.

Antone Smith is niet één van die fans.

Smith, running back voor de Falcons, noemde Clowney ‘just a guy’, toen reporters hem om een mening over de man vroegen. Dat zijn roffe woorden voor een knaap die door Clowney als een strooipop op de mat werd geveegd.

Via profootballtalk.com: ‘Ik zie niets speciaals. Hij is zomaar een kerel. Een kerel die defensive end speelt. Hij speelde behoorlijk goed, maakte een goeie play.’

Hey, als Antone Smith het zegt… Ik bedoel: Dit is wel een gast die in zes hele carries voor zijn carrière (één in 2010, vorig jaar vijf) een grandioze 142 yards verzamelde. Dit 23.7 yards ‘per carry’ maakt hem overduidelijk een Hall of Famer. Misschien dat het daar steekt: Clowney tackelde hem voor een loss, en dat gebeurde hem slechts één keer eerder.

Alle satire aan de kant: Smith heeft op zijn 28e nog enige belofte als back laten zien, met eind vorig seizoen twee touchdowns. Clowney kan, in tegenstelling tot Smith, een ‘all timer’ worden. Vooral over hem is het laatste nog niet gezegd of geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *