Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dutch Lions bereiden voor op zware tegenstander

Na een rustperiode van vier weken kwamen de mannen van de Dutch Lions afgelopen weekend weer bij elkaar in Amsterdam. In de hoofdstad is de voorbereiding op de oefeninterland tegen Tsjechië (op 6 september aanstaande) begonnen.

In verband met de vakantieperiode was het team nog niet op volle sterkte. Zo ontbrak bijvoorbeeld het Alphense trio Richard Bouthoorn, Job van der Klei en Tom van Duijn. Ook Wouter van den Boogaard en Nick Meijers ontbraken vanwege clubverplichtingen.

Het gemis van deze sterkhouders gaf een aantal jonge spelers de gelegenheid hun talenten te laten zien aan de coaching staff, onder leiding van Winston Ronde. Coach Ronde wil, samen met zijn coaches, zo veel mogelijk spelers zien in de oefenwedstrijden om tijdens het komende Europees Kampioenschap het sterkst mogelijke team neer te kunnen zetten. Hiervoor zijn ruim 80 spelers uitgenodigd om deel te nemen aan de selectietrainingen van de Dutch Lions. Uiteindelijk zal een team samengesteld worden dat in Praag de Nederlandse eer mag verdedigen.

De kans dat Ananias Semedo van de partij is in Praag is aannemelijk. De wide receiver maakte tijdens de drills indruk en liet, ondanks zijn leeftijd (hij wordt deze maand 32), zien nog niets van zijn snelheid te zijn verloren.

Ondanks de geringe opkomst en het slechte weer konden de Lions goede trainingen afwerken. Zowel op offense als op defense hebben coaches meer plays in kunnen voeren en zo het playbook uit kunnen breiden. De spelers pikten de nieuwe tactieken goed op en lijken klaar voor een volgende stap. Dat is maar goed ook, want er zullen nog een paar stappen gezet moeten worden om goed voor de dag te verschijnen tegen een solide team uit Tsjechië. Dit team speelt in de Europese B poule, de poule waar Nederland naar toe wil. Tsjechië wordt dan ook gezien als zware tegenstander.

De laatste wedstrijd die Tsjechië speelde, was in 2013 tegen de Lions uit Groot-Brittanie. Deze wedstrijd ging met 24-13 verloren.

De komende twee zondagen vinden nog trainingen plaats, waarna het team op donderdag 4 septembervertrekt naar de hoofdstad van Tsjechie. Veel tijd om bij te komen van de wedstrijd tegen Tsjechië hebben de Lions niet. Er zal weer snel begonnen moeten worden met trainen voor de volgende oefeninterland tegen Spanje — welgeteld een maand later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *