Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

(Beeld) De Tackle van Tjong-a-Tjoe

Als Gridiron willen we onderstrepen net zo trots te zijn op Ricky Tjong-a-Tjoe, als op Geraldo Boldewijn. Al is het maar omdat we geen beef willen met een 300 ponder met gemene intenties. Daarom speurden we net zo lang het internet af, tot we bewegend beeld van de Nederlandse D-lineman vonden.

In de GIF hieronder vind je wat waarschijnlijk de eerste Nederlandse tackle in de NFL is sinds Harald Hasselbach en Romeo Bandilson hun ding deden in The States. In de GIF is ook zichtbaar wat in de wedstrijd af en toe ook duidelijk werd: Tjong-a-Tjoe is alleen al door zijn omvang en kracht een ruimte-eter om rekening mee te houden, aan de binnenkant van de lijn.

De Defensive Line van de Chargers maakte een slechte indruk tegen Seattle. Aan de ene kant is dat goed: Het vergroot de kansen van underdog Ricky om het team te halen. Aan de andere kant is het zonde dat Tjong-a-Tjoe nog geen signature play heeft kunnen maken. Behalve de bijna-helmet-catch.

TjongATjoe-20aug14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *