Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Te Koop: Dallas Cowboys, 3,2 miljard USD!

Dan kunnen we bij Gridiron weinig geloof hebben in de ‘footballende’ kwaliteiten van de Dallas Cowboys. Eigenaar Jerry Jones heeft wel verstand van zaken doen. Volgens de kenners van het zakenblad Forbes is de franchise uit Dallas met 3,2 miljard dollar de meest waardevolle uit de NFL. Van alle sportploegen ter wereld is alleen Real Madrid meer geld waard (3,4 miljard).

Het vertrouwen in het business deel van de organisatie levert Jerry Jones de nodige dollars op. In een jaar tijd groeide de waarde van zijn ploeg met 900 miljoen dollar om als enige NFL-franchise boven de 3 miljard uit te komen. Het vertrouwen in het footballende deel levert Jerry Jones echter al sinds 2009 geen playoff-wedstrijd meer op. Hij was ook te krenterig om zijn beste verdediger (Demarcus Ware) meer geld te geven. Maar gelukkig maakt geld gelukkiger dan een Super Bowl ring. Groetjes aan alle tegenstanders van JJ.

Opvallend is overigens dat de totale NFC East in de top 7 vertegenwoordigt is. De Redskins zijn ondanks hun zogenaamd beledigende team de derde in de NFL met 2,4 miljard, gevolgd door de Giants (2,1) en de Eagles op zeven (1,75 miljard). Daarnaast is de jongste franchise uit de NFL, de Houston Texans, op de vijfde plaats gerangschikt met 1,85 miljard dollar. En zo stapelt het bewijs zich op dat je niet hoeft te winnen in de NFL om veel geld te verdienen.

NFL-sloebers

Gemiddeld is een NFL-ploeg 1,43 miljard dollar waard. Dat is 23% meer dan vorig jaar. De top 20 voetbalteams kent een gemiddelde van 1,05 miljard, gevolgd door de MLB (811 miljoen) en NBA (634 miljoen)

En daarmee wordt aanstaande aankoop van de Buffalo Bills des te interessanter. De franchise staat in de etalage sinds het overlijden van eigenaar Ralph Wilson in de afgelopen offseason. Een mooie uitdaging voor de nieuwe eigenaar om te gaan stijgen van plek 31 en op z’n minst van 935 miljoen dollar te stijgen tot boven de grens van 1 miljard.

Nummer laatst in de NFL-ranking is St. Louis. De Rams brengen slechts een schamele 930 miljoen dollar op en het geeft alleen maar te denken welk potentieel er in deze organisatie zit als ze terugkeren naar Los Angeles. De enige manier om op dit moment in de huidige woonplaats te groeien is om massaal jerseys te verkopen van Michael Sam aan de lokale gay-community. Misschien dus toch een slimme keuze geweest om de eerste openlijk homoseksuele speler in de NFL te draften?

Check de hele lijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *