Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tim Shaw lijdt ook aan ALS

Het is een goede tijd voor bewustwording rond spierziekte ALS. Dat klinkt heel bot, maar met alle #ALSicebucketchallenge die gedropt worden, stijgt het inkomen voor onderzoek naar de -nog- niet te genezen ziekte.

ESPN vertelde het ontroerende verhaal al van Pete Frates, voormalig captain van het Boston College honkbalteam en prof hier in Europa. Hij startte de hele Ice Bucket Challenge en zag zijn initiatief viraal gaan. Honderden atleten en prominenten volgden de rage en volgens de Twitters veracht- of tienvoudigden de inkomsten van ALS-doelen.

Steve Gleason is veel bekender dan Pete Frates. Hij blockte ‘De Punt’ in New Orleans, na Katrina, en is een held in Louisiana. Ook hij leidt aan ALS en deed en doet alles wat hij kan voor exposure voor de ziekte. Hij vindt in Tim Shaw nu een lotgenoot: Een voormalig footballspeler die zijn spieren ziet falen.

Shaw werd vanuit Penn State gedraft door de Carolina Panthers. Hij zat zes jaar in de NFL en maakte via de Titans website bekend ALS te hebben, alvorens zelf een emmer over zich heen te kieperen. Nu hij dat nog kan.

Als atleet bouw je een leven rond je capaciteit je lichaam, je spieren, te ontwikkelen en precies te laten doen wat jij wilt. Stel je dan eens voor dat je benen en mond steeds langzamer reageren. Dat je, compleet nuchter, praat alsof je net twee #Budweisersixpackchallenges achter de rug hebt. Dat je handen ‘uitvallen’, je niet eens meer kunt lachen om een smakelijke grap.

ALS is een slopende ziekte. Bij deze de oproep aan iedereen die tien liter water over zich heen gooit, dat water niet te verspillen en ook daadwerkelijk een centje te laten vallen op de site van de ALS associatie: http://www.alsa.org. Voor meer informatie over Steve Gleason, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *