Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

De demonen van Colt Lyerla

Football is een spel dat gespeeld wordt door idioten, fascisten en andere randmongolen. Het gemiddelde roster van een NFL-team is een rariteitenkabinet dat bevolkt wordt door moordenaars, verkrachters, drugsgebruikers, kinderpsychologen, christenextremisten en ander tuig van de richel.

Tight End Colt Lyerla van de universiteit van Oregon past prima in dit plaatje en aangezien de Green Bay Packers na hun draft nog ruimte hadden op die positie omdat Jermichael Finley waarschijnlijk klaar is met zijn carrière door een nekblessure, kreeg hij de kans om te laten zien dat het verleden achter hem ligt en dat hij klaar is voor de NFL.

Lyerla is een groot talent dat hoog in de draft gekozen zou zijn als hij zich buiten het veld een beetje zou gedragen. Deze jongen (1.93, 110 kilo) loopt een 4.61 op de 40 yard sprint, net als Eric Ebron die als tiende gekozen werd door de Detroit Lions, en hij noteerde met 39,0 inch de hoogste vertical jump van alle Tight Ends tijdens de combine.

Colt heeft echter een aantal demoontjes waar hij tegen moet vechten. Zijn ouders gingen uit elkaar toen hij 9 was en zijn moeder kon maar half voor hem zorgen. Ze rekende erop dat de coaches van zijn footballteams hem een beetje onder controle hielden en dit ging best lang redelijk goed.

Tot hij tijdens het 2013 seizoen een potje tegen Tennessee miste door ‘omstandigheden’ en een week later tegen Colorado werd geschorst waarna hij zijn team de rug toekeerde. Vrij snel daarna werd hij gearresteerd wegens bezit van cocaïne en werd zijn rijbewijs afgepakt.

De scouts omschreven hem als een topatleet met gouden handen maar zagen ook wat obstakels door zijn ongelukkige en verwarrende jeugd. De Packers namen het risico en waren tevreden met wat ze zagen tot Colt op 2 augustus tijdens een training zijn kniebanden scheurde toen hij over een verdediger sprong.

Gelukkig is dit niet einde verhaal voor hem want de Packers houden hem in de buurt van het team. Hij gaat nu heel hard aan zijn herstel werken en moet zich wekelijks melden bij Jerry Fontenot, de coach van de tight ends in Green Bay, voor een overhoring over het playbook en de rol van de tight end tegen de betreffende tegenstander die week. Eenzelfde plan hadden de Packers in 2012 met Andrew Quarless toen deze een seizoen miste door een knieblessure en daar zijn ze in Green Bay erg tevreden over.

Het kan nog altijd twee kanten op met Colt Lyerla. Of hij lost zijn belofte in en gebruikt zijn enorme talent op het veld om uit te groeien tot één van Rodgers´ favoriete targets of het dorpje Green Bay heeft eind dit jaar eindelijk een dealer waar fatsoenlijke cocaïne te krijgen is. We gaan het zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *