Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Top 32 Starting QB’s in de League

Er zijn maar weinig dingen die me irriteren in het leven. Natte sokken, Perry Hendriks, de kattenbak verschonen en valse top-zoveel lijstjes. Daar houdt het wel mee op. Om de discussie voor eens en altijd te sluiten: De top 32 startende quarterbacks in de NFL, met de enige geldige top tien als je ooit nog besluit met zo’n term te strooien.

We gaan niet elke pick uitgebreid becommentariëren. Daar zijn de comments voor. Eens? Oneens? Laat je horen!

32. Brian Hoyer – Cleveland Browns. Johnny Manziel moet wel een behoorlijke koekenbakkerd zijn, om Hoyer niet te verslaan. Gast zag er turrible uit, in de pre season.

31. Matt Schaub – Oakland Raiders. Als gebrek aan zelfvertrouwen een handicap is, noem Schaub dan Stephen Hawking.

30. Shaun Hill – St. Louis Rams. Zou leuk zijn voor Admirals-fans als hij een opleving krijgt in de league. Feit blijft dat hij vier jaar lang geen wedstrijd startte.

29. EJ Manuel – Buffalo Bills. Als zelfs je GM toegeeft dat je dingen forceert en er in je koppie zaken stroef lopen? Geen goed teken.

28. Eli Manning – New York Giants. Verkoop al je Manning-aandelen. Hoe lang heeft Eli er al niet meer uitgezien als de voormalig Super Bowl MVP?

27. Chad Hanne – Jacksonville Jaguars. Zijn QBR ligt de afgelopen twee jaar rond de dertig. Dat is, in de woorden van menig poëet, om te janken.

26. Geno Smith – New York Jets. Positieve geluiden vanuit Jets-kamp, waar hij Michael Vick versloeg voor een startende positie. We zullen het meemaken.

25. Ryan Fitzpatrick – Houston Texans. Misschien wel captain van de ‘Het zal Wel’-vereniging voor quarterbacks. Hier is een nugget die je nooit meer gaat horen dit jaar: Hij studeerde aan Harvard. Echt.

24. Jake Locker – Tennessee Titans. Co-captain van Fitzpatrick’s cluppie. Moet eerlijk zeggen dat ik hem misschien wel het minst heb zien spelen van alle qb’s in de league.

23. Josh McCown – Tampa Bay Buccaneers. Schrap dat. Ik ken McCown net zo goed als de gedachtengang van m’n vriendin.

22. Carson Palmer – Arizona Cardinals. Heeft net zoveel leuke- als frustrerende acties voor de Cards. Een beetje een type Jay Cutler. Als Cutler bij een auto-ongeluk lichte hersenschade op zou lopen.

21. Robert Griffin III – Washington Redskins. RGIII is zijn verfrissende, leuke spel kwijt. En hij moet een sliding leren maken.

20. Matt Cassel – Minnesota Vikings. Vraag is hoe goed je moet zijn om AP de bal in z’n abs te drukken.

19. Andy Dalton – Cincinnati Bengals. Interessant seizoen voor Dalton, die met één van de beste wapens in de league (AJ Green) geen excuus heeft er slecht uit te zien. En dat soms toch doet.

18. Alex Smith – Kansas City Chiefs. Smith kent zijn eigen limieten. Dat is een groot wapen. Ik ben behoorlijk fan van zijn vrij veilige manier van doen. Niet iedereen is een cowboy. Smith heeft geen Wesson.

17. Ryan Tannehill – Miami Dolphins. De op één na beste QB in de AFC East. Dat zegt veel over de AFC East.

16. Cam Newton – Carolina Panthers. Licht geval van de Robert Griffin-ies. Cam is niet dezelfde na zijn operatie. Hij moet z’n swag terugvinden en weer die onverwoestbare knoest (let je op, Saman?) worden die wél top tien in de league is.

15. Matthew Stafford – Detroit Lions. Frustrerend eind van het seizoen voor Matje, en dat komt van iemand die hem als fantasy QB had. Geloof me: Stafford volgen is een achtbaanrit. Véél wilde momenten, maar je eindigt misselijk. Je eindigt altijd misselijk.

14. Nick Foles – Philadelphia Eagles. Elke keer als iemand klaagt over slechte QB-play in de league, wijs ze dan op het feit dat Foles slechts de veertiende spelverdeler in de NFL is. Geen enkele kans dat hij zijn seizoen van vorig jaar gaat dupliceren. De offence lijkt ook verantwoordelijk: Mark fucking Sanchez leek op Aaron Rodgers in de pre season.

13. Matt Ryan – Atlanta Falcons. Met een gezonde Julio Jones en Roddy White is hij fantastisch. Vorig jaar ging het slecht met de Falcons: Ryan is niet uit het ‘Ik maak andere gasten beter’-hout gesneden.

12. Joe Flacco – Baltimore Ravens. Enorm contract, en terecht bleek achteraf. Flacco kan wijzen op een interceptie-loze weg naar de play-offs. Clutchness is een enorm wapen voor een quarterback, maar regular season wins moeten ook ergens voor tellen.

11. Tony Romo – Dallas Cowboys. Kenmerkend voor Romo, ergens net buiten vallen. Verschil is dat als dit trieste Cowboys-team weer 8-8 eindigt, Romo een standbeeld verdient. Hij gaat in meer shoot-outs terecht komen dan Bonny & Clyde, en natuurlijk gaat hij wedstrijden weggooien met interceptions. Maar geef hem niet de schuld, als hij dan al vijfhonderd yards genoteerd heeft. Die defense. Pleh.

De officiële Gridiron Top Tien

10. Ben Roethlisberger – Pittsburgh Steelers. Big Ben is clutch. Big Ben is erg beweeglijk, met een vermogen plays levend te houden die de young’uns (Kaep, Wilson, Luck) ook zo goed beheren. Roethlisberger is the original. Enige vervelende trekje: Hij verkoopt een verstuikte enkel alsof hij luitenant Dan in ‘Forest Gump’ is, die allebei z’n benen mist.

9. Colin Kaepernick – San Francisco 49ers. Hij is nog zo jong, hij maakt af en toe domme plays. Feit blijft dat Kaepernick de Niners op geweldige drives meenam die hem al heel dicht bij een Lombardy-troffee brachten. Hij heeft een paar passes gevuurd die geen drie andere QB’s in deze lijst zouden kunnen plaatsen. Met nog een geweldig jaar stijgt Kaepernick enorm in de volgende officiële ranking.

8. Russell Wilson – Seattle Seahawks. Het is te hip om Wilson als een top vijf of zelfs top drie quarterback te noemen. Kalm aan daar, tijgers. De Seahawks wonnen hun Super Bowl met een defense die Denver tot een stel makke lammen intimideerde. Wilson was prima en heeft alle attributen voor een quarterback. Hij is nog jong. Maar voor één wedstrijd, één two minute drive, neem ik alle quarterbacks die nog volgen. En het is niet eens close.

7. Andrew Luck – Indianapolis Colts. Luck heeft vaker ‘Ik kom terug’ gezonden dan Addie (serieus, YouTube die man). Luck leidt de league sinds zijn draft in fourth quarter comebacks. Enorme awareness, gruwelijk slim, geboren leider, bescheiden gast.

6. Tom Brady – New England Patriots. Als Pats-fan doet het pijn Tom Wonder buiten de top vijf te moeten houden. Om eerlijk te zijn is een nog lagere plaats te verdedigen. Brady’s aftakeling is in vol effect. Hij heeft vrolijke voetjes als er druk komt, hij zipt passes kei- en keihard tegen het veld, meters vóór of over zijn bedoelde receiver. Hij is niet zo scherp meer. En daar, zei de Rijdende Rechter, zult u het mee moeten doen.

5. Jay Cutler – Chicago Bears. In Chi-town lopen een stel van de beste receivers in de league rond, met een geweldige running back. De Bears zijn al lang geen verdedigend team meer en Jay Cutler is de dirigent van het aanvallende orkest. Heeft een enorme arm, durft elke bal een hengst te geven en is een ruige mo’fucka. Beetje kleinzerig, beetje maar, maar ik geloof heel sterk in de Bears dit jaar. Conference finals. Op z’n minst. What’s up, Jared Allen?!

4. Philip Rivers – San Diego Chargers. Van Rivers verwacht ik ook een belachelijk heet seizoen. De Chargers gaan de Broncos een hele moeilijke tijd geven in de divisie, en daar is Phil verantwoordelijk voor. 4500 Yards, 70 procent, 32 TD’s en 11 picks. Dat is een potverjandriedubbeltjes-lekker seizoen, en hier is het enge: Hij kan nog beter. In 2008 en 2009 was hij al zo goed. Na een kleine dip heeft hij de klim weer ingezet. Can you say 5000 yards?!

3. Drew Brees – New Orleans Saints. De laatste drie gasten zijn hun eigen divisie. Slimmer dan de rest, rustiger in de pocket. Leiders op een heel nieuw level. Brees is de minste van de drie, is iets kleiner en heeft misschien dus minder fysieke tools. Maar de manier waarop Brees, Manning en Rodgers een defense op de operatietafel kunnen leggen is ongeëvenaard. Als Brady in zijn hoogtijdagen.

2. Peyton Manning – Denver Broncos. Een pijnscheut in de nek kan Peyton harder in deze lijst laten zakken dan een seksschandaal bij Ben Roethlisberger. Manning is oud en de bal verlaat zijn hand niet meer zoals een paar jaar geleden. Maar hij heeft football uitgespeeld. Hij brak als football-bejaarde elk passing record dat is, en nog uit moet worden gevonden. Dit jaar is zijn receivingkorps misschien wat minder, maar dat doet aan zijn kunde niets af. Manning was een football-god, vorig jaar.

1. Aaron Rodgers – Green Bay Packers. Het prototype. Beweeglijk, geweldige arm en snapt het spelletje gewoon. Super Bowl winnaar, hele redelijke reclame-acteur en, belangrijker, een jaar lang drager van de ‘Gridiron Beste Starting QB in de League’-kampioenschapsriem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *