Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Peyton Manning for president

Paniek op de redactie nadat Tiel gisteren het gore lef had om een eeuwigdurende discussie te sluiten en de sleutel weg te gooien. Iemand opperde om hem te deporteren en plekken als Siberië, Buffalo en Heeze werden genoemd maar de hoofdredacteur stak er een stokje voor wat meteen leidde tot muiterij. Als Tiel nog wil blijven na de paardenkop in zijn bed van vannacht is hij meer dan welkom maar er moest iets gedaan worden aan het grenzeloze gezwets van onze favoriete wigger. Daarom hebben mijn gewaardeerde vriend en collega Pieter Driessen en ik vannacht een eigen lijstje gemaakt. Wetenschappelijk onderbouwd en dermatologisch getest. Geen speld tussen te krijgen, niks meer aan doen.

 32. EJ Manuel- Buffalo Bills. De Bills snakken naar succes in een divisie die gedomineerd wordt door Brady en de Patriots maar EJ Manuel gaat dit succes ook niet brengen. Wij denken dat het beter voor Buffalo zou zijn als beoogd nieuwe eigenaar Bon Jovi zelf onder center gaat staan.

31. Geno Smith- New York Jets. Paniek is het eerste woord dat in ons opkomt als we denken aan het spel van Smith. In New York ligt alles onder een vergrootglas. Dat helpt hem ook niet.

30. Matt Schaub- Oakland Raiders. Past perfect in de lange traditie van slechte quarterbacks in Oakland. Als hij zo blijft spelen, zal het niet lang duren voor hij vervangen wordt door rookie Derrick Carr.

29. Chad Henne- Jacksonville Jaguars. We lachen even hard en vergeten dat hij ooit bestaan heeft. Wil je zijn ontzettende middelmaat doorbreken, moet je snel overstappen naar Blake Brothles.

28. Shaun Hill- St. Louis Rams. Door de blessure van Sam Bradford krijgt opnieuw een oud Admiral de kans om te bewijzen dat sprookjes bestaan in de NFL. Het is net als met elfjes en kaboutertjes. Het is een kwestie van geloof. Geloof ik.

27. Ryan Fitzpatrick- Houston Texans.‘The Amish Rifle’ is de slimste quarterback in de League en daar is eigenlijk alles wel mee gezegd.

26. Brian Hoyer- Cleveland Browns. De voormalige backup van Tom Brady is de reden dat ‘sensatie’ Johnny Manziel nog even een paar weken in de wachtkamer plaats mag nemen.

25. Matt Cassel- Minnesota Vikings. Dankzij het uitzonderlijke talent van Adrian Peterson hebben ze in Minnesota helemaal geen quarterback nodig. Cassel is toereikend om AP de bal te geven en voor die incidentele pass die ze gooien maar dat is mijn oma ook.

24. Robert Griffin III- Washington Redskins. Het zoveelste bewijs dat een quarterback meer moet kunnen dan rennen voor zijn leven.

23. Josh McCown- Tampa Bay Buccaneers. Ervaren, rustig, slim en degelijk.

22. Jake Locker- Tennessee Titans. Heeft alle wapens en nu de bescherming om de playoffs te halen als hij fit blijft.

21. Ryan Tannehill- Miami Dolphins. Valt helemaal niks over te zeggen behalve dat hij zijn hele offensive line kwijt is geraakt.

20. Eli Manning- New York Giants. Twee keer superbowlwinst en veel talent maar heeft niet de gedrevenheid van zijn broer. Wij verwachten dat hij het beter doet dan zijn 27 picks van vorig jaar.

19. Carson Palmer- Arizona Cardinals. Is weinig mis mee, beetje de Volkswagen Golf onder de quarterbacks. Heeft een goeie arm, slimme jongen en genoeg ervaring om de Cardinals door het seizoen te loodsen.

 18. Andy Dalton- Cincinnati Bengals. Mag dit jaar bewijzen dat hij al die miljoenen waard is. Alle randvoorwaarden zijn aanwezig maar wij blijven kritisch en wachten af.

17. Joe Flacco- Baltimore Ravens. Kreeg vorig seizoen heel veel geld maar maakte dit nog niet waar. Desondanks houdt Baltimore vetrouwen in Flacco maar waarom precies is ons een raadsel.

16. Nick Foles- Philadelphia Eagles. In het systeem van Chip Kelly kan hij excelleren. Je bent geen pannenkoek als je 7 touchdowns in een wedstrijd gooit.

15. Colin Kaepernick- San Francisco 49ers. Kan ons nog niet overtuigen en gaat het erg moeilijk krijgen komend seizoen. Dankzij zijn unieke talent toch in het linkerrijtje.

14. Alex Smith- Kansas City Chiefs. Doet wat hij moet doen en niet meer dan dat in het systeem dat Andy Reid voor hem heeft verzonnen. Probleem in Kansas zou de matige defense en de onervaren offensive line kunnen zijn.

13. Cam Newton- Carolina Panthers. Als leider van een team ga je niet op de bank zitten met een handdoek over je hoofd maar praat je met je teamgenoten. Heeft alles in zich om de top 10 te halen maar laat het nu nog liggen.

12. Tony Romo- Dallas Cowboys. Door de allerslechtste defense in de NFL gaat Romo weer een heel moeilijk seizoen krijgen maar dat hij talent heeft, staat niet ter discussie. Zijn rendement is echter te laag voor een plekje in de top 10.

11. Matt Ryan- Atlanta Falcons. ‘Mattie Ice’ is een meedogenloze passer die met chirurgische precisie defenses kan ontleden. Onder zijn leidijn zou Atlanta zomaar eens de divisie kunnen winnen.

 De Top 10.

10. Ben Roethlingsberger- Pittsburg Steelers. Big Ben hoort in de top 10 zoals Bassie bij Adriaan en Bert bij Ernie hoort. En oh ja, Ben heeft 2 superbowlringen. Zijn efficiëntie is dodelijk en zijn ability om plays te verlengen is legendarisch.

9. Russel Wilson- Seattle Seahawks. Wilson heeft alles om een hele grote te worden. Hij is op de eerste plaats een pocketpasser maar levensgevaarlijk als hij zijn benen gebruikt.

8. Mattew Stafford- Detroit Lions. Erg fijn om de beste reciever in de NFL te hebben maar Stafford is meer dan een sterke arm die de bal in de buurt van Megatron gooit. Jammer alleen dat na de Bills de Lions het minst favoriete team zijn van de footballgoden.

7. Jay Cutler- Chicago Bears. Cutler heeft de beste arm in de league, fantastische recievers en een hele sterke runninggame. Onder leiding van quarterbackfluisteraar Marc Tresman zou Chicago in 2014 wel eens ver kunnen komen als Cutler fit blijft.

6. Andrew Luck- Indianapolis Colts. Fantastische en complete speler die nog aan het begin van zijn carrière al de rust van een veteraan heeft. Zal spoedig uit de schaduw van zijn voorganger Peyton Manning stappen. Misschien komend seizoen al.

5. Philip Rivers- San Diego Chargers. Afkomstig uit de legendarische klas van 04 met Eli Manning en Ben Roethlingsberger maar heeft nog geen ring. Waar zowel Eli als Big Ben konden leunen op een uitstekende defense, heeft Rivers die luxe nog nooit gehad.

 4. Drew Brees- New Orleans Saints. De kleine, hyperactieve aanvalsleider van de Saints kiest altijd de beste oplossing en laat daarmee zijn fantastische wapens optimaal renderen. Hij is wat Andy Roddick was van Rodger Federer, Scotty Pippen van Michael Jordan en Christiano Ronaldo van Lionel Messi.

3. Aaron Rodgers- Green Bay Packers. Als alle quarterbacks uit dit rijtje straks hun helmen aan de wilgen hebben gehangen, is Rodgers de beste van allemaal. Hij heeft alles wat je zoekt in een spelverdeler maar zijn grootste kwaliteit is dat hij altijd kalm blijft en dat hij plezier maakt. Rodgers heeft een grijns op zijn gezicht als hij aan het spelen is alsof hij al lang weet wat er allemaal komen gaat.

2. Tom Brady- New England Patriots. Het belangrijkste van je spelverdeler is dat hij het spel zo verdeelt dat je wint aan het einde van de rit en dat heeft Brady begrepen. Van de 13 seizoenen die hij startte bij de Patriots, won hij 11 keer zijn divisie, speelde hij in 5 superbowls en won hij er 3. Brady maakt andere spelers beter en dat is een unieke kwaliteit. Zelfs met een recievingteam van Hobbits, wint Tom Brady zijn divisie.

1. Peyton Manning- Denver Broncos. Op 37 jarige leeftijd werd Manning vorig jaar voor de vijfde keer gekozen tot beste speler in de League en leidde hij zijn Broncos naar de Superbowl. De sleutel voor zijn succes ligt in zijn vermogen om een verdediging te lezen en voor de snap te ontleden. Er worden grappen over hem gemaakt, niet op de laatste plaats door Peyton zelf, maar zijn spel is uitmuntend en ongeëvenaard. Manning gooit misschien niet de mooiste pass maar wel de meest accurate van alle quarterbacks in deze lijst. Peyton Manning is de speler waar wij onze kleinkinderen mee gaan vervelen en gaat dit jaar voor zijn zesde MVP-titel en wie weet wat nog meer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *