Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

[Update] USC-captain blesseert zich en liegt er daarna over

USC-captain en cornerback Josh Shaw staat voorlopig langs de zijlijn, maar heeft daarvoor de beste reden die je kunt bedenken. De Trojan blesseerde beide enkels bij een sprong van het balkon om zijn zevenjarige neefje te redden, toen die dreigde te verdrinken.

Een paar uur nadat hij te horen kreeg dat hij aankomend seizoen aanvoerder is, was Shaw aanwezig bij een familiebijeenkomst. Toen hij zijn neefje in het zwembad zag spartelen, aarzelde de cornerback geen moment. Hij sprong naar beneden, landde op een betonnen vloer en kroop in het zwembad om het kind eruit te halen.

De heroïsche daad was volgens Shaw iets vanzelfsprekends, iets wat hij voor iedereen over zou hebben. “Ik zou het weer doen voor elk kind, het had niet per se mijn neefje hoeven zijn. M’n enkels doen pijn, maar ik ben gezegend met de beste doktoren en trainers om mij heen. We bekijken het herstel per dag, hopelijk sta ik zo snel mogelijk weer op het veld.”

Het zag er naar uit dat Shaw dit seizoen  een grote rol zou spelen in de secondary van USC. In 2013 stond hij alle veertien wedstrijden in de basis. Ook USC-coach Steve Sarkisian prees zijn captain. “Het was een heroïsche actie, om zijn eigen veiligheid opzij te zetten, maar dat is wie hij is. Het is jammer dat dat hij de komende weken aan de kant staat, maar ik weet zeker dat hij keihard werkt om zo snel mogelijk weer terug te keren.”

[Update] Het klonk te mooi om waar te zijn en dat is het dus ook. Shaw is nog steeds geblesseerd, maar waarschijnlijk gewoon omdat hij uitgleed in de douche tijdens een wild avontuurtje met mevrouw Shaw. USC heeft hem geschorst, het statement onthouden we jullie. Carry on.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *