Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Goodell: Straffen omhoog voor vrouwenmishandelaars

Wifebeaters zijn een geweldig mode item. In de NFL zijn ze binnenkort echter niet meer welkom. Na het Ray Rice-debakel maakt Roger Goodell in een brief  bekend de straffen op te krikken voor gasten die hun dame slaan.

‘Soms schieten we tekort in onze doelen. Dat deden we ook in dit recente incident, waardoor het publiek onze eerlijkheid, onze betrokkenheid in twijfel trokken, en zich afvroegen of wij het effect van huiselijk geweld wel begrepen.’

Rice kreeg twee wedstrijden aan de broek toen hij zijn bewusteloze aanstaande uit een lift sleurde. Hij had haar peuten verkocht. Hashtag what the fuck, aangezien Josh Gordon geen dikke kan stomen zonder een jaar uit de roulatie te zijn.

De terugslag van die veel te korte schorsing was dermate groot dat Goodell zegt te beseffen dat de regel niet klopt. En dus past hij hem aan.

– Kerels die voor het eerst hun vrouw tikken geven worden zes wedstrijden geschorst.
– Sukkels die in herhaling vallen krijgen een schorsing voor onbepaalde tijd (levenslang). Zij mogen na een jaar ‘reinstatement‘ aanvragen, zonder garantie dat daar naar geluisterd wordt.

Dat zijn potverdikke prima stappen, Goodell, vooral ook omdat hij zegt dat dingen als wapengebruik, meerdere patsen, aanwezigheid van kinderen etc. de straf nog verder op kunnen doen lopen. Het is nog niet vaak gebeurd: Maar van dit adres een applaus aan de commish!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *