Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Zeven hoofdzonden in de NFL

Josh Gordon is een idioot. Hij wist dat hij een jaar geschorst zou worden, als hij weer met wiet gepakt werd. Dat gebeurde, de Browns missen de playmaker voor een kalenderjaar en ik heb nul medelijden. Maar Gordon’s straf is ook een herinnering aan wat wij, als fans, te vaak vergeten: Deze gasten zijn ook maar mensen. En niets maakt dat beter duidelijk dan de NFL een spiegel van zeven hoofdzonden voor te houden.


1. IJdelheid

De NFL’ers zijn prettyboys. Gasten worden gedraft en behangen zich met dure pakken, lelijke pakken, dure lelijke pakken en oorbellen die meer waard zijn dan alle Gridiron redactie-bankrekeningen bij elkaar. En dat allemaal om te shinen tijdens het enige moment van totale, individuele glorie die de meesten van hen in hun hele carrière gaan hebben.

Toch maken bewezen veteranen zich hier ook schuldig aan. De huizen worden groter. Die safety van de Falcons heeft een f’ing palmboom in z’n huis! De auto’s worden duurder en talrijker. Tien jaar vets hebben er voor elke dag van de week één. En mijn favoriete speler, Tom Brady, draagt Uggs. Mij mogen ze amputeren als ze me ooit op die dieronvriendelijke stappers vinden. Of op z’n minst een verfbom naar me gooien.

Get out of jail freecard voor Big Vince Wilfork. Die jas was ballin‘ , broeder.

2. Hebzucht

Zie ‘holdout’. Holdouts draaien om slechts één ding. Pure, gore, hebzucht. Niemand, en ik ga dikgedrukt, niemand maakt mij wijs dat een Marshawn Lynch of Vernon Davis meer geld nodig heeft. Spelers kijken constant om zich heen, zien dat een ander een symbolisch bedrag méér verdient van zij, gooien meteen de cleats in de gehaktmolen en gaan pas nieuwe halen als ze meer krijgen. Méér, méér, méér.

Jimmy Graham zette bijvoorbeeld op Twitter dat hij ‘Tight End’ voor de New Orleans Saints was. De Saints wilden hem op die positie ook met een franchise tag behangen en prompt was mijnheer Graham geen TE meer, maar een receiver, zodat hij een paar miljoen meer zou vangen. Méér, méér, méér. Siert niemand.

Get out of jail freecard voor al die boys die nog wel gewoon in een Volkswagen ofzo op trainingskamp verschijnen. Kempi houdt van jullie. Woensel!

3. Lust

What’s up, Ben Roethlisberger? Deze man heeft meer honger naar pussy dan een Koreaan in hongerstaking. Maar laten we het in bredere zin trekken.

NFL’ers moeten altijd hun honger stillen. Naar seks, geld (zie boven) of zelfs ‘big plays’. Hard Knocks leerde ons dat corners pas denken mee te tellen als ze een ‘big hit’ hebben uitgedeeld. Wat is er gebeurd met je man als een deken coveren en zorgen dat hij geen target zijn kant op ziet komen? Receivers aan de andere kant moeten elke bal vangen, maar vergeten dat juist een block de kans geeft die nare defensive backs wat terug te doen. Altijd maar die lust…

Get out of jail freecard voor Matt Schaub, die net zoveel lust vertoont op het footballveld te staan als ik, als ik ooit nog eens tegen Den Haag zou moeten spelen. Them boys be scary.

4. Jaloezie

Patrick Peterson – Richard Sherman, of eigenlijk elke situatie waarin er met nieuwe contracten moet worden gegooid, krijgt te maken met jaloezie. Tenminste, als het om de elite op een positie gaat. Peterson is een fantastische footballer, maar hij moest en zou per se méér verdienen dan Sherman. Peterson was overduidelijk jaloers op alle aandacht en knaken die Sherman maakt, en reageerde daar naar. Peterson dook de Twitters op om een lange neus naar Richard Sherman te maken, te vragen of hij boos was om de zeventig miljoen die Peterson is beloofd. Sherman reageerde op de enige juiste manier.

 

De jaloezie draait niet alleen om geld. Spelers zijn vooral jaloers op de erkenning. Iedereen moet een top-zoveel corner, running back of receiver zijn. Een idioot als Dee Milliner voelt zich bezwaard te verklaren dat hij de beste defensive back in football is. Child, please. Gij bent nog nie d’n beste ok al hedde ut hul gèr.

Get out of jail freecard voor Larry Fitzgerald, die nog nooit een onvertogen woord over iemand heeft gesproken, rustig cashte, zijn teamgenoten in de lockout geld bood om het hoofd boven water te houden, nooit klaagde over zijn conjo slechte quarterback-situatie en straks gewoon naar de Hall of Fame gaat. Love you Larry!

5. Gulzigheid

De inspiratie voor deze column. Dit is voor sommigen een noodzakelijke hoofdzonde want er zijn maar weinig linemen die zich niet in meer-of-mindere mate schuldig maken aan een keer extra opscheppen. Holy shit, wat lopen er dikzakken rond in de NFL.

Op zich is dat niet erg, zolang zij hun werk kunnen doen (zie Wilfork, Vince). Maar eens in de zoveel tijd komen er hilarische berichten naar buiten van big guys die sprintjes moeten trekken (zie Haynesworth, Albert) omdat ze hun gevecht met obesitas verloren. JaMarcus Russell had de hele wereld voor hem open liggen. Hij moest van de hoestsiroop en sugar cookies afblijven, deed geen van beiden, en mijnheer mijmert nu in lokale kapperszaken van wat-had-kunnen-zijn. Gulzigheid is een bitch.

Get out of jail freecard voor Tavon Austin en Danny Woodhead, misschien wel de enige twee kerels (buiten kickers en quarterbacks) die ik kan hebben in een vechtpartij. Je hebt gelijk, nul procent kans dat ik die kan hebben in een vechtpartij.

6. Woede

Hier gaan we niet te lang bij stil staan, want via Aaron Hernandez komen we al snel in een heel donker hoekje uit. Laten we daarom ‘woede’ op een meer menselijk level beschouwen: Woede op het veld.

Is er een sport waar méér in geduwd en getrokken wordt dan in American football? Gasten slingeren elkaar rond alsof het de WWE is, alleen zijn er helmen, pakken en nog twintig anderen in de arena betrokken. Het duw- en trekwerk start altijd om arbitrale redenen. In 87 procent van de gevallen is een lineman betrokken die zijn tegenstander een tik tegen de helm geeft en de ander die zegt: ‘Get yo hands off me!’ Iedereen die op straat ooit iemand heeft aangetikt wéét dat gevechten zo beginnen.

Coaches mogen hierin niet onbesproken blijven. Die gaan bij de plaatsing van een bal, wat verrekte lastig werk is voor een scheidsrechters-crew, zitten janken om drie inches in een 2nd & goal situatie. Really? Als je in twee extra pogingen die touchdown vanaf de 0 yard-lijn niet kunt maken, dan verdiende je hem al niet in de eerste plaats.

Get out of jail freecard voor Josh Gordon, die bij het lezen van deze column zo baked is dat hij nooit meer boos kan worden.

7. Luiheid

Voor Johnny Manziel en andere jonge spelers die harder met het playbook worstelen dan ik met mijn alcoholprobleem. Je bent al je hele leven met football bezig, eenmaal als prof heb je één taak: Leer je playbook. Nu zijn er vast mensen die bij de intelligentietest ‘af’ waren toen ze hun naam moesten spellen, maar het overgrote deel van de NFL’ers is geen hele domme jongen. Leer je f’ing playbook, lui vel!

Verder ook lui: NFL reporters en columnisten. Die komen met twijfelachtige rijtjes op de proppen, soms zelfs dubbelop, en gebruiken genoeg cliché’s om een tentoonstelling mee te beginnen.

Get out of jail freecard voor al die QB’s die als eerst binnen, als laatst buiten zijn in the National Football League. Alle mannen die op elke play 110 procent geven, en het one play at a time nemen. Alle blue collar work horses die het harder willen dan de rest, die de it­-factor hebben. Snapte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *