Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tulip Bowl XXXI naar Spijkenisse?

De afgelopen twee seizoenen werd het Nederlands kampioenschap American football afgewerkt op de fantastische velden van Arnhem Falcons. De gastheer liet zich bij het indienen van het bidbook voor de tweede finale echter ontvallen dat ze niet voornemens waren de kar nogmaals te trekken. Tijdens de Algemene Ledenvergadering jongstleden januari gaf het Gelderse bestuur dan ook aan dat er weer vrij geboden mocht worden op het gastheerschap. Spijkenisse stak de hand op, maar sindsdien is er niets meer van de Zuid-Hollanders vernomen (foto: Spijkenisse Scouts).

Teams die de footballfinale willen organiseren moeten hier doorgaans voor december een mooi bidbook voor opstellen dat in een aantal strenge eisen van de AFBN voorziet. Inmiddels is het eind augustus en is er nog altijd geen officiele bevestiging binnen gevallen bij het bondsbestuur. Over het finalefeestje moet gestemd worden en daar ligt nu net het probleem. Een bondsvergadering in juli werd afgelast en verschoven naar oktober. Dit maakt het aannemelijk dat de beslissende vergadering pas in februari plaatsvindt. Dit zou betekenen dat het de landelijke bond opnieuw niet is gelukt om ver voor de finaledatum een locatie te vinden — en een samenhangende campagne om de finale te promoten.

Andere teams die mogelijk in actie komen om het finaleweekend een keer te organiseren zijn Amsterdam Crusaders en Amersfoort Untouchables. Het finaleweekend vindt traditiegetrouw de eerste zondag na de Amerikaanse Independance Day plaats (4 juli).

Arnhem Falcons is het New Orleans van de Lage Landen. De afgelopen twee decennia heeft het slotfeestje van de AFBN regelmatig Arnhem aangedaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *