Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans in gesprek met Markus Zielke

Een vooraanstaand bestuurslid en de voorzitter van de 010 Trojans zijn afgelopen weekend speciaal afgereisd naar Düsseldorf voor een gesprek met de controversiele hoofdcoach Markus Zielke. Dit blijkt uit foto’s waar Gridiron de hand op heeft weten te leggen.

Het tweetal wil bevestigen noch ontkennen dat ze naar Duitsland zijn afgegleden om te praten over een dienstverband tussen Zielke en de Rotterdamse American footballploeg. De hoofdreden was een bezoek aan een GFL-wedstrijd, alhoewel de voorzitter zich versprak toen hij riep dat het team heeft gepraat ‘met iemand waar we in de toekomst misschien iets mee willen gaan doen’.

Zielke coachte afgelopen seizoen de Amsterdam Panthers, maar het lukt de formatie niet om door te dringen tot de playoffs van de AFBN. De coach werd kort voor de laatste speelronde de wacht toegezegd door de Amsterdammers en dat leidde tot nogal wat controverse binnen het team.

Zielke zelf spreekt elke verbintenis met 010 Trojans tegen. Gevraagd naar zijn plannen voor de komende maanden zegt de Duitser: “Ik maak mijn seizoen hier in Düsseldorf af en daarna ga ik door als offensive coordinator van het Nordrhein Westphalen selectieteam U19. Ik heb daarna nog geen beslissingen over mijn toekomst genomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *