Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chiefs hopen op ‘stabiliteit’ van dure Smith

Alex Smith hoeft zich voorlopig geen zorgen meer te maken over zijn bankrekening (voor zover hij dat al deed). De Kansas City Chiefs hebben besloten dat hij de man van de komende jaren is voor de ploeg. De quarterback verlengt zijn contract met vier jaar. Waarde: een slordige $68 miljoen.

Smith was vorig jaar een verademing voor fans van Kansas City. De Chiefs, die de jaren ervoor nauwelijks konden beschikken over een stabiele quarterback, plaatsten zich onder leiding van Smith voor de play-offs en eindigden het reguliere seizoen met 11 overwinningen. Smith had daar een leuk aandeel in met 23 touchdowns en iets meer dan 220 yards per wedstrijd. Het enige wat ontbrak was een overwinning in het naseizoen, iets dat de Chiefs al 20 jaar niet meer is gelukt.

Volgens John Dorsey, general manager van de ploeg, was het een logische stap. “Het was een prioriteit voor ons om deze deal rond te krijgen en om Alex lange tijd in een Chiefs-uniform te houden. Hij is een bewezen leider, op en naast het veld. Hij is een speciaal persoon met veel mogelijkheden, we zijn gelukkig dat we hem hier hebben.”

Lovende woorden woorden voor een quarterback die lange tijd niet bepaald bekend stond om zijn spetterende spel. Bij San Francisco begon hij lastig, maar was hij richting het einde toch een betrouwbare qb voor Jim Harbaugh. Dankzij een blessure verloor hij de concurrentiestrijd van Colin Kaepernick en verkaste hij naar Kansas City.

Of Smith zijn vette contract waar kan maken, mag hij komend jaar laten zien. Veel experts zijn het erover eens dat $17 miljoen per jaar veel geld is voor een quarterback van Smith’s kaliber. Het is echter de prijs die je moet betalen voor een spelleider die weet wat winnen is. De Chiefs waren het zat om zich jaar na jaar zorgen te maken over de belangrijkste positie op het veld. Als Smith zijn huidige vorm door kan zetten, kan de organisatie zich in ieder geval verder gaan ontwikkelen. Misschien dat die overwinning in de play-offs er dan toch aan zit te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *