Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Johnny who? Hill neemt A&M bij de hand

South Carolina was de favoriet. Texas A&M de terechte winnaar. Afgelopen weekend bleek dat de Aggies het prima kunnen zonder hun sterspeler Johnny Manziel en zijn top 10-kompanen Mike Evans en Jake Matthews. There’s a new sheriff in town. Zijn naam is Kenny Hill.

Na het vertrek van Manziel, Matthews en Evans was er weinig vertrouwen in Texas A&M. Tenminste, van de buitenwacht. Vegas vond de Aggies afgelopen weekend een 10 point underdog tegen South Carolina. Dat bleek echter een flinke onderschatting van de ploeg van Kevin Sumlin. De Aggies kwamen vroeg op voorsprong en keken niet meer achterom. Bij rust stond het 31-14, na rust gingen ze rustig verder om de defensie van Steve Spurrier aan flarden te schieten.

Architect van deze rout was Kenny Hill, de eerstejaars quarterback die de schoenen van Manziel moet vullen. Dat deed de sophomore echter met verve. Sterker nog, hij brak het passing record wat Manziel eerder had gevestigd. Hill gooide voor 511 yards en drie touchdowns en had ijswater door zijn aderen stromen op belangrijke momenten in de wedstrijd. In totaal mocht hij van zijn coaches 60 (!) keer aanleggen voor een pass, waarvan hij er 44 (!) bij een teamgenoot in de handen liet belanden. Josh Reynolds, Edward Pope en Ricky Seals-Jones vingen TD-passes van Hill, terwijl Malcome Kennedy verantwoordelijk was voor 137 van de 511 yards.

De explosieve offense van de Aggies was het verhaal van afgelopen weekend in college football. Hill leek geen enkele moeite te hebben met de angstaanjagende taferelen in Williams-Brice Stadium, het thuis van de als negende geplaatste Gamecocks. Het enige wat SC’s coach Steve Spurrier kon doen was toekijken en aplaudiseren. De 680 yards die zijn defense om de oren kreeg waren de meeste ooit door een defensie die hij onder zijn hoede had, de 52 punten de meeste tegen tijdens een thuiswedstrijd. De laatste twee teams die 50+ punten tegen Spurrier scoorden, waren Florida in 2008 en Auburn in 2010: beide ploegen kroonden zich aan het einde van het seizoen tot kampioen.

Het is natuurlijk te vroeg om dit team van Texas A&M in die categorie te plaatsen, maar feit is dat Sumlin zijn zaken op orde heeft. De coach kreeg in december een flink contract onder zijn neus geschoven en dat lijkt een terechte beslissing van zijn bazen. Hoewel de defensie een zorgenkindje blijft, lijkt Hill de architect van een van de beste offenses in college football. “We zijn geen one-trick pony”, liet Sumlin achteraf weten. Deze ploeg zit goed in elkaar en heeft wederom een quarterback die onder grote druk weet te presteren. Manziel was zelfs bereid om zijn nickname af te staan aan Hill, maar zover wil de jongeling niet gaan. “Ik vind ‘Kenny Football’ niet zo leuk.” Aan zijn spel ligt het in ieder geval niet. Dat kunnen we na dit weekend vaststellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *