Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum Hurricanes op weg naar Atlantic Cup

Met een gemotiveerde groep vertrekken de Hilversum Hurricanes op zaterdag 6 september naar België om daar aan te treden op de EFAF Atlantic Cup. Voor vele Hurricanes zal dit het eerste grote Europese avontuur zijn. De Atlantic Cup is een Europees American football toernooi op uitnodiging.

Na een teleurstellend seizoen in de Eredivisie zijn de Hilversum Hurricanes gebrand om op Europees niveau te laten zien dat er wel degelijk talent in de ploeg zit. Alle wedstrijden op het hoogste niveau gingen verloren.

Hilversum plaatste zich voor het toernooi door het grote succes, dat de Hurricanes beleefden in de tweede divisie in 2013. Tijdens dat seizoen werd geen enkele wedstrijd verloren en promotie bewerkstelligd naar de Eredivisie.

Direct na de teleurstellende Eredivisie-campagne is het team bij elkaar gekomen om de voorbereidingen te treffen voor de Atlantic Cup. Headcoach Edwin Braakman zei hierover: “De Atlantic Cup is het toernooi waar we erg naar uit kijken, een toernooi waar wij willen laten zien wat we waard zijn.”

De eerste tegenstander die de Hurricanes treffen is het redelijk “onbekende” Franse team Villeneuve Vikings. Deze openingswedstrijd vindt plaats op 6 september. “Op Youtube en andere social media is niet veel beeldmateriaal van dit team te vinden en dit maakt de voorbereiding voor deze wedstrijd ook lastiger” zegt teamcaptain en quaterback Maurice Tielen. “We zullen onze vaste voorbereiding doen voor deze tegenstander en we hebben er vertrouwen in dat wij onze uiterste best zullen doen om de finale op zondag te mogen spelen”.

De tegenstander tegen wie de Hilversum Hurricanes de volgende dag aantreedt is nog onbekend. Dit zijn de Belgische Brussel Tigers of de Ierse Dublin Rebels. Deze teams spelen op 6 september na de Hurricanes een wedstrijd tegen elkaar. De twee winnaars van de wedstrijden op zaterdag, zullen op zondag tegen elkaar aantreden voor de trofee van de Atlantic Cup.

De twee verliezende teams van zaterdag zullen ook op zondag tegen elkaar spelen voor de 3de plek. “Wij willen niet in de troostfinale terechtkomen” zegt Maurice Tielen, “we gaan voor de winst en nemen met minder geen genoegen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *