Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Thank God pre season is voorbij

Pre season is de vreemde ouverture van het NFL seizoen dat voor constante discussie zorgt. Teameigenaren willen hun goed gevulde zakken wat verder vullen en omarmen hun halfvolle stadions tijdens 2 extra thuiswedstrijden. Een seizoen biedt maar 8 thuiswedstrijden om hotdogs, merchandise en bier te verkopen dus twee extra potjes zijn meer dan welkom. Ook zorgt het gehele pre season dat de gezamenlijke kas van de NFL (alle 32 eigenaren bij elkaar) gespekt wordt met TV en reclame inkomsten.

Spelers, coaches en fans zitten helemaal niet op deze veredelde trainingswedstrijden te wachten. Zij willen geen of minder pre season. Belangen van het reguliere seizoen zijn te groot dus blessures moeten worden vermeden, gameplans worden geheim gehouden en fans kijken liever naar hun idolen dan naar de voorgeschotelde back up van de back up.

Tijdens pre season valt er niks maar dan ook helemaal niks te winnen. Bewijs dat de resultaten van het pre season enige invloed hebben op het verloop van het reguliere seizoen, is nog nooit geleverd.  Wedstrijden worden beslist door back ups en spelers die nooit meer één play professioneel football zullen spelen. Coaches willen niks van hun gameplan prijs geven en spelen daarom in basisformaties en schemes. Zelfs als de sterspelers hun opwachting maken voor 1 á 2 drives wordt het playbook niet geopend.

Er is echter wel heel veel te verliezen. Een blessure van één van je starters kan je hele seizoen om zeep helpen en football is een spel van keihard fysiek contact, ook in pre season. Er is geen enkele manier om eventuele blessures te ontwijken. Maar het is zaak om deze zo veel mogelijk uit te bannen en te voorkomen zeker voor de 53 beoogde spelers voor het reguliere season.

Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die hun seizoen al in het water zagen vallen voordat het begonnen was. Namen uit het recente verleden zoals Michael Vick, Jamal Lewis, Ki-Jana Carter en Trent Green konden voor week 1 beginnen aan hun lange weg terug van de opgelopen blessures. Dit jaar kun je daar Glenn Dorsey, BJ Raji, Sam Bradford en Nederlander Ricky Tjong-A-Tjoe aan toe voegen.

Nu we op de drempel van het echte NFL seizoen staan, kunnen we dit inferieure product achter ons laten. Donderdagnacht begint dan eindelijk het echte NFL seizoen met een ontmoeting tussen de Green Bay Packers en de Seattle Seahawks. Dan worden we tot de Super Bowl in februari weer verwend met echt football om vervolgens aan het einde van de zomer toch weer te snakken naar de poppenkast die pre season heet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *