Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ricky Tjong-a-tjoe verrast FAN deelnemers

Defensive lineman Ricky Tjong-a-tjoe was een bijzondere gastspreker tijdens de eerste sessie van Football Academy Netherlands. Via Skype sprak hij de deelnemers aan de clinics een korte inzage in zijn loopbaan, die een aantal seizoenen geleden begon bij Amsterdam Panthers en nu voorlopig is geeindigd met een injury settlement bij de San Diego Chargers.

Tjong-a-tjoe gaf de kids mee vooral plezier te hebben in het spelletje en te blijven dromen. “Ik had grote dromen. Ik keek NFL-games en dat leek me ver weg, maar ik dacht.. laat ik kijken hoe ver ik kan komen.”

“Ik keek zelf vroeger op naar Akwasi Mensah die in NFL Europa speelde,” laat de NFL-verdediger weten. “Op het laatst besefte ik me dat ik wellicht wel een kans zou hebben als ik gewoon mijn ding zou doen. De Amsterdam Panthers waren voor mij alles. De coaches daar hebben goed voor me gezorgd.”

Ik keek zelf vroeger op naar Akwasi Mensah die in NFL Europa speelde

Meer dan 150 spelers stonden tijdens de eerste sessie van Football Academy Netherlands op het veld in Leiden. De gezamenlijke poging om het niveau van American football in Nederland structureel te verbeteren werd over de volle breedte positief ontvangen.

De organisatie spreekt van een dag die vlekkeloos is verlopen en wil dan ook alle spelers en vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Het hele interview met Ricky Tjong-a-tjoe is te zien op de Facebook pagina van de Dutch Junior Lions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *