Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans stelen coach uit Gelderland

Zijn sabbatical weg van American football duurde welgeteld 48 dagen. Iets meer dan anderhalve maand nadat hij op emotionele wijze afscheid nam van de Arnhem Falcons, heeft offensive coordinator Wouter van den Boogaard weer een nieuw functie. De offensive lineman/coach gaat als offensive coordinator aan de slag bij de 010 Trojans in de Eerste Divisie. Een knappe vangst van de Rotterdammers, die vorige week nog in verband werden gebracht met de Duitse Markus Zielke.

In een eerste reactie liet de nieuwbakken Trojan weten dat hij gekieteld was door de belangstelling van bestuurslid Joost van den Bogert van de Trojans en dat hij daarom zijn periode vrij-af heeft ingekort. “Na zeven jaar bij de Falcons had ik een punt bereikt, waarop ik met tegenzin naar de trainingen ging,” aldus Van Den Boogaard. “Ik had het gevoel dat de rek er gewoon een beetje uit was. De offense was tweede van Nederland qua gescoorde punten en ik had het gevoel dat ik daar in Arnhem met deze groep niet meer overheen kon komen. Persoonlijk kon ik de groep niet meer verder brengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *