Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum Hurricanes grijpen naast Atlantic Cup

De Hilversum Hurricanes hebben de Atlantic Cup net niet binnengesleept. In de finale trok tegenstander Brussel Tigers met 7-9 aan het langste eind.

Hilversum bereikte de finale door een dag eerder van de Villeneuve Vikings te winnen. Quarterback Maurice Tielen en receiver Nick da Costa waren verantwoordelijk voor de beslissende score en gaven hiermee de defense loon naar werken. De verdediging van de Hilversummers was tegen Villeneuve namelijk verantwoordelijk voor de helft van de productie. Een safety en een fumble recovery in de endzone van Christiaan van den Bosch waren onderscheidend.

In de finale waren Tielen en Da Costa opnieuw verantwoordelijk voor de aanvallende score. Hilversum had wel kans om de finale binnen te hengelen. Een fieldgoalpoging van de mediastad werd echter geblockt. Tegenstander Brussel lukte het in het slotakkoord wel om het ovaal tussen de palen te hengsten.

Ondanks de verloren finale was headcoach Edwin Braakman positief gestemd over het weekend: “We hebben gevochten als leeuwen alleen kwamen we net te kort, we kunnen met succes terugkijken op een geslaagd weekend waarin wij hebben laten zien dat wij er wel degelijk toe doen!”.

Een tweede plaats en een defensive MVP beker voor gelegenheidslinebacker Maurice Tielen zorgde voor toch nog een goed gevoel bij de meeste spelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *