Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cleveland Browns zijn push-over af

Voor dit seizoen werd er, zoals ondertussen gebruikelijk is, weinig verwacht van de Cleveland Browns. De competitiestrijd tussen Brian Hoyer en Johnny Manziel was leuk tijdens Training Camp, maar iedereen was het er wel over eens dat de ploeg tijdens het seizoen geen potten kon breken. De ploeg van Mike Pettine bewijst ondertussen het tegendeel. Zijn de Browns nu echt een NFL-waardig team?!

Geen Josh Gordon, geen Ben Tate, geen Jordan Cameron. De Browns leken al vroeg in een neerwaartse spiraal te zitten dit seizoen. De ploeg kreeg in de eerste helft een flinke pak op de broek van de Steelers, maar vochten zich in Heinz Field knap terug. Het was aan een last-minute fieldgoal van Suisham te danken dat de punten in Pittsburgh bleven. Tegen de Saints leek de thuisploeg opnieuw net achter het net te vissen. Ditmaal begon de ploeg goed, maar besloot Jimmy Graham het beste in zichzelf naar boven te halen. Met nog een paar minuten op de klok, en de bal op de 4 yardline, nam Hoyer echter het heft in handen. Hij leidde zijn ploeg over het veld en gaf Billy Cundiff de kans de held te zijn. De 29-yarder was geen probleem voor de veteraan en de eerste winst van de Browns was een feit.

De indrukwekkende start mag op het conto worden bijgeschreven van Mike Pettine en Brian Hoyer. Volgens insiders is de sfeer in het team anders dan voorgaande jaren. Het geloof in eigen kunnen is terug, ondanks de vele negatieve geluiden en criticasters die het team al hadden afgeschreven.  Met name Hoyer is een verademing voor fans van de Browns. Met slechts 2 minuten en 40 seconden op de klok, en de bal diep in eigen territorium, raakte de voormalige back-up van Tom Brady niet in paniek. Hij leidde zijn team als een ware leider naar de andere kant van het speelveld en liet precies genoeg tijd op de klok staan om Brees geen kans op een comeback te geven. Miles Austin ving twee van zijn passes, Gary Barnidge had een belangrijke 4th down-reception en Andrew Hawkins vond een gat in de defensie voor een 28-yard gain.

Daarmee komen de Browns op 1-1. Een prima overwinning op New Orleans en een geweldige comeback tegen Pittsburgh geven de burger in Cleveland moed. Vooraf gaf niemand de ploeg een kans tegen Brees & co, weet ook Hoyer. “Veel mensen vertelden ons dat we niet eens hoefden op te draven voor deze wedstrijd. Je moet je focussen op het proces, play voor play spelen en uitvinden wat je moet doen om te winnen.” De Browns hebben de winnende formule blijkbaar gevonden. Na twee wedstrijden is in ieder geval duidelijk dat de Browns dit jaar niet wederom de rol van push-over gaan vervullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *