Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Commanders icoon Hagen neemt een time-out

Het schokkende nieuws van vandaag is niet dat Lelystad zich terugtrekt uit de Eredivisie. Dat nieuws hadden we onze lezers al min of meer in het vooruitzicht gesteld. Het schokkende nieuws is het plotselinge vertrek van de Flevose Mr. Football, Erik Hagen. In het bericht van vandaag op Commanders.nl meldt hij dat hij met pijn in het hart de organisatie verlaat. Hij trekt zich terug als voorzitter en hoofdcoach van de regerend kampioen van de Eerste Divisie. Hiermee laat hij een pijnlijke leegte achter. Niet alleen voor de Flevopolder, maar voor American football in Nederland (foto: flevopost.nl). De vraag moet worden gesteld of Commanders er zonder Hagen ooit wel bovenop komt.

Hagen creeerde op de rug van het succes van het School League programma van de Amsterdam Admirals de Commanders. Hij speelde quarterback, voorzitter en coach. Niets was de footballapostel te gek. Toen het drie jaar geleden slecht ging bij de bond was hij bovendien niet te beroerd om een tijdje als interim voorzitter mee te draaien als bondsbestuurder. Hagen was de lijm die American football minnend Nederland destijds behoedde voor een football-anarchie.

Hoe zwaar het nieuws ook valt, toch lijkt Hagen ruimte te laten voor een terugkeer. Antwoordend op een vraag van Gridiron vanmiddag zegt Hagen: “Met mij gaat alles goed. Ik trek me volledig terug uit het football. Zie het als een time-out.” Het mooie van een time-out is dat het spel even stil staat, zodat de spelers op adem kunnen komen voor het vervolg. De tactiek bijschaven, laveren tussen de mensen.

Overigens heeft het nieuws van vandaag ook om zich heen geslagen in Lelystad zelf. Veel spelers waren nog niet op de hoogte van de noodgreep die de vereniging vanmiddag communiceerde. Zij worden als spelers van het seniorenteam op de proef gesteld: of loyaal blijven aan het team en geen football spelen of de organisatie de rug toekeren en bij een club ballen die wel actief competitie speelt in 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *