Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gambling Problems week 3: On a Roll

Op de Gridiron redactie lopen twee gasten met een serieus gokprobleem rond. Matthias van Wettum (MvW) en Tiel van den Heuvel (TvdH) verklappen waar ze geld op zetten, en verklaren waarom de ander waarschijnlijk broke eindigt. (Hometeam in Caps)

TvdH: Wat een week, Matthew! Dit is voor het eerst dat ik een betere score in deze rubriek heb dan jij. Vorig jaar eindigde ik een kilometer onder de balansstreep, en ik weet niet of mijn 3-0 start dat dit jaar kan voorkomen. Die perfectie brengt ook druk met zich mee. Ga ik daar als Aaron Rodgers of als Blaine Gabbert op reageren? Ik gok dat laatste.

MvW: Stinkbombs van de Lions en Dolphins. 1-2, een matige start, anders kan ik niet zeggen. Je 3-0 start verbaast me, maar everybody loves a good comeback right? Laten we er geen woorden meer aan vuil maken. Let’s get to the picks!

Tvdh: San Francisco 49’ers -2.5 over ARIZONA CARDINALS

Home underdogs doen het goed, dit jaar. Toch ga ik voor de Niners, aangezien de Cardinals met een quarterback probleempje zitten én het tijd wordt voor een statement game van San Fran. De 49’ers horen gewoon een play offs team te zijn. Daar helpt winst in de eigen divisie enorm bij.

MvW: Zolang we niet weten wat de status van Carson Palmer is, zijn de Cardinals nauwelijks te vertrouwen. Toch vind ik het een goed team, met veel talent. Zolang Drew Stanton onder center staat, ga ik er echter geen geld op ze zetten. Doe mij dan maar Kaepernick!

MvW: CINCINNATI BENGALS -6.5 over Tennessee Titans

I’m loving the Bengals! Punishing D, trick plays on offense, Andy Dalton in zijn vertrouwde Pro Bowl vorm tijdens het reguliere seizoen. De Falcons hadden afgelopen weekend geen schijn van kans, waarom zou Jake Locker dat wel hebben. De volgende blow-out is aanstaande.

TvdH: Really? Ook zonder hun beste playmaker AJ Green? Ik denk dat ik de Falcons aardig heb overschat na week 1, en dat die winst van vorige week wat minder impressive is dan hij op papier lijkt. De Titans verloren ondertussen van de Cowboys, dus als ik moest gokken… Vooruit, Matthew. Co-sign.

TvdH: SEATTLE SEAHAWKS -4.5 over Denver Broncos

De Seahawks moeten wel kwaad zijn, na hun verlies tegen de San Diego Chargers. Die hadden een perfecte mix van omstandigheden nodig voor de stunt. In Seattle is het niet zo warm en de Broncos hebben niet de straffende stijl van spelen die San Diego tentoonstelde. Het wordt geen Super Bowl-herhaling, maar de Seahawks moeten hier favoriet zijn met een touchdown verschil.

MvW: Super Bowl rematch! Love it. Toch vallen dit soort wedstrijden altijd tegen. De Seahawks zijn in eigen huis nauwelijks te verslaan, maar tegen San Diego werd pijnlijk duidelijk dat de absolute topvorm er nog niet is. Die is er bij Denver overigens ook nog niet. -4,5 is op het randje, maar ik durf hem ook wel aan.

MvW: Dallas Cowboys -2 over ST. LOUIS RAMS

Prima bounce back wedstrijd van de ‘Boys, afgelopen week. De defense speelde zowaar een leuke pot en met Demarco Murray hebben ze een van de beste running backs in het land. Scenario: Bryant zet de ploeg op voorsprong, Murray beheerst de klok, Dallas wint zonder al te veel problemen en flair. America’s Team, everybody!

TvdH: Yeah, eens. Ik weet niet waarom die lijn zo laag is. De defense valt ongeveer 129 procent mee voor de ‘Boys, terwijl de Rams slechts nipt de winst over de Bucs pakten. Grote game van Bryant, please. Red mijn Fantasy-seizoen! Nu al!

TvdH: CAROLINA PANTHERS –3.5 over Pittsburgh Steelers

Weten we zeker dat Pittsburgh wel een acceptabel footballteam heeft? De Steelers waren tegen de Ravens absoluut abimenabol ofzoiets. Ik zoek dat woord dat ‘conjo slecht’ betekent. De Panthers hebben ondertussen een geweldige defense en hun aanval is veel beter dan we van tevoren dachten. Carolina 24, Pittsburgh 15, 4 illegal hits voor Steelers’ secondary.

MvW: Moet nog steeds lachen om Mike Tomlin’s gezicht na al die ‘unnecessary roughness’ penalties. Puur ongeloof, schitterend. Toch ga ik niet wedden tegen Big Ben, hoe goed die defense van Carolina ook is. De run blocking van de Panthers is waardeloos, waardoor Cam het vooral door de lucht moet gaan doen. Tijd voor een wederopstanding van Troy Polamalu!

Mvw: San Diego Chargers +2.5 over BUFFALO BILLS

Nee, ik weiger te geloven in de Buffalo Bills. Stop forcing it on me! Ja, ze zijn 2-0. Ja, ze hebben de Bears en Dolphins verslagen (twee teams die hoger aansla). Ik kan mijn geld gewoon niet op EJ Manuel zetten en een defense zonder Kiki Alonso. San Diego had ik voor het seizoen als een fijne verrassing en daar blijf ik bij. Chargers outright, Bills weer terug op aarde.

TvdH: Co-sign, en dan vooral om die laatste reden. Love myself some Bolts! Phil Rivers is een stiekeme quarterback die meedraait met de besten in de league. Sowieso tijd voor de Bills en Patriots om terug te keren waar ze horen: In de middenmoot- en top van de divisie, respectievelijk.

Vorig week: Tiel 3-0, Matthias 1-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *