Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Heisman trophy winnaar Winston speelt vanavond niet tegen Clemson

Florida State zal het vanavond in de wedstrijd tegen hun belangrijkste ACC rivaal moeten stellen zonder hun absolute smaakmaker Quarterback Jameis Winston. Eerder in de week werd bekend dat Winston de 1ste helft van deze wedstrijd niet zou mogen spelen, maar na uitgebreid onderzoek die de universiteit na het incident heeft gedaan is besloten hem de hele wedstrijd niet te laten spelen.

Rol van social media

Jameis Winston zou zich op de campus hebben misdragen, zo zou hij op een tafel zijn gaan staan en een nogal expliciete tekst uit een internet film hebben geroepen over wat te doen bij een vrouw. In de huidige tijd met alle mobieltjes en social media, ging dit “toneelstukje” al snel heel het land door. Door de eerdere problemen die Winston al heeft gehad tijdens zijn tijd bij Florida State kon de universiteit niet anders dan hem te straffen in de hoop dat hij voor de verdere toekomst zich beseft dat hij het niet alleen voor Winston zelf, maar ook voor zijn teamgenoten, coaches en alle FSU fans op deze manier verpest.

Third strike voor Winston

Op woensdag heeft Winston zich al verontschuldigd aan de pers en zijn teamgenoten. Hij gaf aan dat het een egoïstische daad was en dat dit niet meer voor zou komen. De zelfde dag kreeg hoofdcoach Jimbo Fischer ook kritiek dat de straf van één helft heel mild was, zeker gezien de geschiedenis die van Jaimeis Winston een bekende Amerikaan maakte. In 2013 werd Jameis Winston beschuldigd van seksueel misbruik door een studente van FSU. Deze zaak was groot nieuws in de Amerikaanse (sport)wereld en alhoewel hij niet officieel is beschuldigd, is Florida State zelf nog met een onderzoek naar dit voorval bezig. Daarnaast werd hij eerder al voor drie wedstrijden van het FSU honkbal team geschorst, doordat hij eten had gestolen bij een supermarkt.

Toekomst in de NFL

Winston zal zich moeten gaan beseffen dat zijn daden met grote interesse worden gevolgd door de NFL teams. Zeker met alle huidige problemen met spelers in de NFL zullen teams voorzichtig zijn met het draften van spelers die al regelmatig met het rechtssysteem in aanraking zijn gekomen. Er kleeft een risico aan het besteden van een hoge draft pick aan Winston, als hij straks vanwege problemen met het rechtssysteem veel wedstrijden zal moeten missen.

Playoffs op het spel

Tegen Clemson zal vandaag Sean Maguirre gaan starten, tot nu toe heeft hij 16 van zijn 26 pogingen goed naar zijn receivers gegooid. Volgens Jimbo Fisher zal het plan om Clemson te bestrijden niet veranderen met Maguirre aan het roer als leider van de aanval. Er staat veel op het spel vanavond, aangezien de afgelopen vijf edities van Clemson-Florida State de winnaar ook in de ACC Championship wedstrijd heeft gespeeld. Voor de verliezer van vanavond wordt hiermee de kans op deelname aan de nieuwe en belangrijke Playoffs aan het einde van het jaar een stuk lastiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *