Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gambling Problems week 4: Achter de feiten aan

Op de Gridiron redactie lopen twee gasten met een serieus gokprobleem rond. Matthias van Wettum (MvW) en Tiel van den Heuvel (TvdH) verklappen waar ze geld op zetten, en verklaren waarom de ander waarschijnlijk broke eindigt. (Hometeam in Caps)

TvdH: Ken je die scene in Flodder 2, als Cees een hoop benzine jat en in een tanker in New York opslaat om in Nederland te verkopen? Johny wijst Cees op de logistieke problemen van zijn plan en Cees is verbouwereerd: ‘Jij moet ook altijd alles verstieren he? Je bent gewoon jaloers dat JIJ er niet op bent gekomen!’ Zo voel ik me na week drie, waarin jij weer even de grote jongen uit moest hangen. Mee oewe 3-0. Kiek em gaan. Opschepper.

MvW: Dude, Flodder? Really? Maar je hebt wel gelijk, even de muscles flexen. Ik ben zelf ook wel verrast door mijn succes bij dit soort spelletjes. Zelfs in Fantasy gaat het zo goed dat mensen me van nare dingen gaan betichten. Shame on you, world! Zie mij als de Chicago Bears. Na acht weken heb je het over de Super Bowl, maar aan het einde van het seizoen is dat allang weer verleden tijd. Let’s get to the picks!

TvdH: HOUSTON TEXANS -3 over Buffalo Bills
Vorige week was slechts een hikje voor de play offs-bound Texans. Thuis moeten zij korte metten kunnen maken met de Bills. De Houston aanval is okay, de defence draait. Zij hebben een paar sterke punten die me vertrouwen geven. Bij de Bills kom ik niet verder dan de verdedigende front seven. Dat is niet genoeg.

MvW: Eerlijk? Ik heb geen idee wat ik van deze wedstrijd moet vinden. Buffalo’s defensive front is best aardig, maar met EJ Manuel aan het roer kun je die ploeg geen moment vertrouwen. Houston heeft prima spelers, maar lijkt nog niet te willen klikken. ‘Gun to my head’ zou ik ook voor de Texans gaan, maar de Bills blijven me verbazen.

MvW: WASHINGTON REDSKINS -3,5 over New York Giants (pick was gemaakt voor donderdagnacht)
Vorige week was weer zo’n typische New York Giants-wedstrijd. Ze wonnen wel en iedereen haalde opgelucht adem, maar stiekem was het omdat Houston gewoon implodeerde. Ondertussen heb ik veel meer vertrouwen in Kirk Cousins dan in RGIII. De gaten waar hij die bal in krijgt zijn bizar klein en hij heeft de targets om veel succes te hebben. Eli kan deze shoot-out niet bijhouden. Edit: Laat ook maar…

Tvdh: Uhhuh. Met 100% voordeel van achteraf lullen: Haha. Eli’s back!

TvdH: Green Bay Packers -1.5 over CHICAGO BEARS
Ik geloof in Aaron Rodgers als hij zegt dat de Packers hun vorm wel vinden. Ze hebben het mobiele nummer van de Bears en bellen ze op voor een 30-17 winst ofzo. No Biggie.

MvW: Twee woorden: Olivia Munn. Ze is op GridIron al even gepasseerd, maar my god. Het erge is dat Rodgers niet op dezelfde pagina lijkt te zitten met zijn receivers, terwijl dat altijd de kracht was van dit team. Ik heb ze al veel te veel tekeer zien gaan tegen elkaar als de receivers weer eens een verkeerde route loopt. Ik zie de Bears hier best verrassen en ze de Packers dieper in de zorgen duwen. Dat is prima motivatie voor die ploeg, in ieder geval. 

MvW: Detroit Lions -2 over NEW YORK JETS
Las vandaag dat Megatron niet kan wachten op de single coverage van de New York Jets aankomende zondag. En als Megatron zoiets roept, wie ben ik dan om daar aan te twijfelen? De Jets hebben bewezen dat je ze niet over de grond gaat verslaan, de Lions hebben de spelers om het via de lucht te doen. Close game, maar Lions winnen.

TvdH: Dunno buddy. Sexy Rexy heeft volgens mij al aangegeven niet die fout van z’n broer over te nemen. Ik denk dat de Jets aanvallend niet met de Lions mee kunnen en vind je pick dus acceptabel. Maar Megatron wordt niet de enige factor.

TvdH: Jacksonville Jaguars +13 over SAN DIEGO CHARGERS
De Jags zouden zomaar twintig punten kunnen scoren tegen San Diego en ik vind deze spread wel erg hoog. Ik denk dat de Bolts wel gaan winnen met een puntje of tien, maar LET THE BLAKE BORTLES ERA BEGINNNN. De Jags gaan weer op een hoge draft pick af, maar er is hoop. Hoop, en Vegas lines van +13. Dat is een fucking belediging. Doe er iets aan.

MvW: Lines van boven de 10 in de NFL zijn sowieso niet te vertrouwen. Ik heb bovendien een zwak voor Bortles. De offensive line van de Jags is te zwak om kans te maken tegen San Diego, maar zo’n garbage time-TD zie ik wel zitten. 

MvW: Philadelphia Eagles +5 over SAN FRANCISCO 49ERS
Ik geloof nog niet in de Niners. Kaepernick heeft iets speciaals, maar vooralsnog maakt hij er te weinig gebruik van. Ook de defensie is wat flauwtjes. Daarentegen zijn de Eagles echt alles of niets, maar ik heb het gevoel dat ze het deze wedstrijd sowieso heel close gaan houden. Ik geloof zelfs in een outright win.
TvdH: Ik geloof juist nog steeds in de Niners. In de defense, in Kaeps, in die verjongde running game. Er komt een statement aan uit San Fran en de Eagles zijn het pineutje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *