Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Historische start Bortles in verlies Jaguars

Blake Bortles kan wel eens een goede quarterback zijn. Dat is lekker vaag, maar we weten gewoon dat een zwaluw nog geen zomer maakt, en een leuk debuut geen hall of fame carrière. Toch: Blake Bortles’ eerste start voor de Jaguars was heel behoorlijk.

De Jags verloren met 33-14 van de San Diego Chargers, maar het is niet Blake’s schuld dat Philip Rivers de heetste quarterback van de NFL is. Jacksonville hield tot het derde kwart vol langs San Diego te blijven maar zag daarna hoe een Malcolm Floyd touchdown en drie fieldgoals het gat sloegen.

Maar holy shit, Blake Bortles…

Zijn 29/37 passing (78.4%) is het hoogste completings percentage in de historie van de NFL, voor een eerste start. Nieuwsflash: Er zijn heel wat goede quarterbacks door de historie gewandeld die daar schijnbaar niet aan konden tippen.

Vergeet de ene touchdown, vergeet de twee interceptions. Bortles weet receivers te vinden, loopt zelfs een beetje met de bal. Als Jaguars is dat méér dan waar ze de afgelopen jaren op durfden hopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *