Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Raiders ontslaan Allen via de telefoon

Dennis Allen is de eerste coach die eraan moet geloven dit seizoen. De 42-jarige coach is het seizoen matig begonnen met zijn ploeg en dat was voor de clubleiding reden om hem aan de kant te zetten. Saillant details: blijkbaar vonden ze de boodschap niet belangrijk genoeg om het in persoon te melden. Een belletje van general manager Reggie McKenzie was voor Mark Davis wel genoeg moeite om zijn coach aan de kant te zetten.

De 0-4 start van de Oakland Raiders is inderdaad niet best. Ook niet best: de 10-game losing streak waar ze momenteel in vast zitten. Naar verluidt was Davis moe van de overdreven nederlagen van zijn ploeg. En daar valt natuurlijk iets voor te zeggen. Daarom is het niet gek om te denken dat McKenzie de volgende is die het pand moet verlaten. Of, als Davis hem met gelijke munt wil behandelen: thuis om half 7, tijdens het eten, een belletje krijgt. Allen was McKenzie’s eerste keuze als coach nadat hij de voetbalkant van de Raiders overnam van de overleden Al Davis. Allen stond in totaal 36 wedstrijden langs de kant bij Oakland en noteerden daarbij het op één na slechtste record van de NFL: 8-28, met negen wedstrijden waarin de ploeg met 20+ punten verloor. Alleen de Jaguars deden het in dat tijdspan slechter.

Wie de volgende coach van de Raiders wordt, is nog niet bekend. Waarschijnlijk neemt Tony Sparano de positie waar voor de komende tijd, totdat het hele zooitje is opgeruimd. De Raiders kennende kan dat nog wel even duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *