Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sensatiejournalistiek: is er QB-controverse in Foxborough?

Het was een opvallend moment in de, wederom, opvallende wedstrijd tussen de New England Patriots en de Kansas City Chiefs. We konden jullie al wel vertellen dat de Patriots nog niet op het niveau zitten waar iedereen ze had ingeschaald, maar dat ze zo slecht waren.. Nee, dat hadden maar weinig mensen verwacht. Wat doen paniekteams als de ploeg niet draait? Juist, dan wordt de quarterback geslachtofferd. Maar is dat ook het geval als je quarterback Tom Brady heet?

Als sensatiejournalisten en fervente fans van rookie quarterbacks willen we ontzettend graag ‘ja’ antwoorden op deze vraag. Maar iedereen weet dat het antwoord ‘nee’ is. Dat wisten ook de journalisten die Bill Belichick vannacht tegenover zich kregen. Eerder die avond had de meester zijn toekomstig Hall of Fame-quarterback eruit gehaald en de onervaren Jimmy Garoppolo erin gezet. En eerlijk gezegd deed de jongeling het niet eens zo slecht. Hij vond Gronkowski in de endzone voor zijn eerste officiële NFL-touchdown en had in zijn tweede drive geen kans vanwege een 15-yard penalty van Amendola. Vanavond was hij de beste quarterback bij de New England Patriots.

Toch weet iedereen dat Brady een aparte status heeft bij New England. De meesten hielden daarom ook maar gewoon hun mond tegen Belichick, een wijselijk besluit. Één snotneus was zo bijdehand om het toch te vragen. Een man naar ons hart. Uit de zaal kwam een wijfelend: “Bill, wordt op de quarterback-positie opnieuw geëvalueerd?” Helaas werd hij keihard gestraft voor zijn dappere optreden. Bill keek hem verwoestend aan, lachte minachtend en schudde een paar keer met zijn hoofd. Het was pijnlijk om te zien. Het was alsof de journalist tegen de wind in stond te pissen: het is dom en dat weet je, maar je moet het geprobeerd hebben.

Maar goed, we kunnen dus concluderen dat de Brady-era bij New England nog wel even duurt. Jimmy G speelde een puike pot en is één van de weinige back-ups van Brady die mag reppen over snaps in het reguliere seizoen, maar meer dan dat is het voorlopig niet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *