Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘The other Brady’ onder vuur in Michigan

Het is geen makkelijke baan: head coach van een grote en gerenommeerde football-universiteit. Michigan is zo’n gigant op het college-niveau. De Wolverines spelen hun wedstrijdjes in het bekende Michigan Stadium, a.k.a. ‘The Big House’, en hebben maar liefst 11 nationale titels achter hun naam staan. Maar de laatste jaren gaat het absoluut niet vanzelf in Ann Arbor. En dan valt de schuld over het algemeen op het bordje van de head coach, in dit geval Brady Hoke.

De voormalige D-line coach lag al onder vuur bij de vele Michigan-volgelingen die de VS rijk is, maar nu heeft hij zelfs de landelijke media over zich heen gekregen en heeft hij de schijn tegen op bredere schaal. Reden? Een hoofdblessure van quarterback Shane Morris die hij opliep in de verloren wedstrijd tegen Minnesota. De quarterback had een aantal plays ervoor al een vervelende blessure aan zijn enkel opgelopen, maar Hoke besloot om hem te laten staan en zijn ding te laten doen. Het resulteerde in een keiharde helmet-to-helmet hit (vanaf 2:15). Morris stond wel, maar was zichtbaar dizzy en moest zijn right tackle vasthouden om te blijven staan. Opvallend genoeg mocht Morris van de coaches blijven spelen omdat naar de zijlijn signaleerde dat het wel ging, maar een snap later draaide Hoke dat besluit alsnog terug.

Hoofdblessures zijn natuurlijk een enorm issue aan de andere kant van de oceaan. Hoke lag daarom enorm onder vuur vanwege het laten staan van Morris na de harde hit. Volgens Hoke had zijn qb echter geen hersenschudding. Tenminste, dat waren de indicaties aan de zijlijn. Toen men dieper inging op de materie, moest Hoke verwijzen naar de medische rapporten die later bekend worden gemaakt. Eén ding wilde hij nog wel kwijt. “Ik zou zo’n jongen nooit in die situatie plaatsen. Dat heb ik nooit gedaan en zal ik nooit doen. We zouden nooit een jongen laten spelen als er een mogelijkheid is op een hoofdblessure. Dat doen we niet.”

Een opvallende uitspraak, want wie de beelden ziet mag toch concluderen dat deze jongen direct naar de zijlijn had gemoeten. Combineer deze flinke blunder van Hoke met zijn matige resultaten en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat het veld moet ruimen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *