Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gambling Problems week 5: Waar de elite niet langer elite is

Op de Gridiron redactie lopen twee gasten met een serieus gokprobleem rond. Matthias van Wettum (MvW) en Tiel van den Heuvel (TvdH) verklappen waar ze geld op zetten, en verklaren waarom de ander waarschijnlijk broke eindigt. (Hometeam in Caps)

TvdH: Met een kwart van het seizoen door de flusher heb ik een gezonde leiding genomen, Matthew. Wat een weekje! Alleen die dekselse Jaguars verspilden mijn tweede 3-0. Als we sukkel lezers hebben die op elk van mijn picks honderd ekkies hebben gezet, dan zouden zij nu 240 euro winst hebben. You, sirs, are most definately welcome.

 

MvW: Het riedeltje van dit jaar: teams waar ik een goed gevoel over heb, leggen over het algemeen een stinkbomb. Looking at you, Washington. Tot nu toe weet alleen Cincinnati mijn verwachtingen waar te maken. Die zullen deze week wel keihard op hun bek gaan in New England. Een gezonde leiding.. Overigens ook het enige gezonde in jouw leven. Let’s get to the picks!
***

TvdH: GREEN BAY PACKERS -9 over Minnesota Vikings

Touchdown verschil voor de Pack, die he-le-maal terug zijn in het seizoen. Vorige week tegen de Bears hoefden ze niet eens te punten en ook de defense deed een twee euro munt in het zakje. De Cheese Heads heersen weer over de divisie, en dan is deze spread niet angstaanjagend.

MvW: Don’t bet against Teddy B, man! Rodgers was weer zichzelf, maar wat mij veel zorgen baart is het spel van Lacy. Waar is de explosieve en shifty runner van vorig seizoen? In eigen huis tegen Minnesota verwacht ik wel een ruime overwinning, maar kijk altijd uit voor die garbage time TD’s van rookie quarterbacks. Levensgevaarlijk.

MvW: PHILADELPHIA EAGLES -7 over St. Louis Rams

Come on, who are we kidding. De Rams stinken. Austin Davis is best een leuke quarterback, maar na een paar wedstrijden is dat ook wel weer voorbij. Deze Eagles D is stiekem best aardig, met name de mannen in de trenches. Foles gaat los en geeft daarna het stokje aan McCoy en Sproles. 40-burger voor Philly.

TvdH: Ik vind -7’s en -3’s altijd lastig. Want zie ik hier die dekselse nutteloze cover gebeuren? Abso-fucking-lutely. Deze badboy riekt naar een 31-27 ofzo, voor Philly weliswaar, maar ik blijf hier ver bij uit de buurt.

TvdH: Baltimore Ravens +3.5 over INDIANAPOLIS COLTS

De Ravens hebben twee van hun laatste drie tegenstanders absoluut geTRASHED. De Steelers hebben nog steeds pijntjes van de billenkoek in week 2 en afgelopen weekend boorden zij alle vorm van zelfvertrouwen bij de Carolina Panthers de grond in. De Ravens… Misschien wel het beste team in de AFC.

MvW: Ik krijg de Joe Flacco van de eerste wedstrijd niet uit mijn kop. Wat was hij slecht, zeg. Dat heeft hij de afgelopen weken nog niet weten weg te poetsen. Het is dat Steve Smith sr. herboren is en Justin Forsett de rol van running back uitstekend invult. Dat houdt echter ook niet over. De Colts zijn gewoon goed. Ik zet m’n geld op Andrew Luck.

MvW: New York Jets +7 over SAN DIEGO CHARGERS

De AFC East ligt wijd open. Serieus, iedereen kan die divisie toch winnen op het moment? De Patriots vallen tegen, terwijl de overige teams allemaal wel hun momenten hebben. Ik schrijf de Jets daarom absoluut nog niet af. Geno Smith liet tegen de Chicago Bears best een goede indruk achter op mij. Als Eric Decker en Jeremy Kerley die ballen gewoon vangen, maken ze het bovendien veel spannender tegen de Lions. En die D is gewoon goed. Klaar.

TvdH: Wow, je bent aan het reachen Matthew. Ik kan niet eens zozeer mopperen op je bromance met Geno Smith. Maar die Chargers, maat… Philip Rivers heeft een out-of-body experience en kijkt op ons neer als een football god. Hij gooit die hele Jets-D aan flarden. You watch.

TvdH: Seattle Seahawks -7.5 over WASHINGTON REDSKINS

Er is niets aan Kirk Cousins en de Washington Redskins dat me vertelt dat zij het close gaan houden tegen Seattle. Zelfs een garbage time TD kan dit een -10 ofzo maken, dus wat dat betreft ginne schrik. Seattle ziet er nog steeds beestig goed uit, terwijl de Redskins zich al in mock drafts verdiepen.

MvW: Ik snap er niks van. Cousins was toch gewoon goed Philadelphia? Hij plaatste de bal waar hij wilde? En zo goed is die D van de Giants toch niet? Waar is de logica in de NFL?! Ik vind -7.5 weinig voor Seattle in eigen huis. Co-sign.

MvW: Cincinnati Bengals -1.5 over NEW ENGLAND PATRIOTS

Dit is een hele gevaarlijke pick en gaat me waarschijnlijk ook de kop kosten, maar even serieus: het is toch te leuk dat de Bengals favoriet zijn tegen de Patriots. In Foxbrough?! Ik geloof in een Super Bowl dit jaar voor Cincy. Dit team is nagenoeg compleet en als Dalton alles bij elkaar houdt, gaan ze heel ver komen. New England wint alleen als Jimmy G speelt. Brady kan achter deze O-line niets meer.

TvdH: Korte week voor de Pats, Bengals imponeren tot nu toe. Maar… Wed niet tegen de Patriots na een loss! Dat is zo’n beetje de enige wet in NFL gambling! Dus ik durf hier niet in mee te gaan, maar de Bengals zijn terecht favoriet. Brady is done. Genoeg gelul over die O-line, zijn gebrek aan wapens. Hij mist throws die we de afgelopen jaren wel ‘on target’ zagen gaan. Helaas.

 

Vorige week: Matthias 1-1-1, Tiel 2-1. Seizoen totaal: Matthias 5-3-1, Tiel 6-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *