Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Bestuur loopt leeg

Wanneer de AFBN eind oktober bij elkaar komt voor de Algemene Ledenvergadering is de bestuurstafel aardig uitgedund. Uit een e-mail van de American football bond blijkt dat maar liefst drie bondsbestuurders hun visitekaartje hebben ingeleverd.

Het gaat ondermeer om penningmeester Frank Wiersma en PR-man Perry Hendriks. Volgens de e-mail konden beide heren het werk niet meer combineren. Ook de functie van voorzitter van de medische commissie is vacant, omdat de huidige voorzitter slechts een slapende rol wil vervullen (zouden we dat allemaal niet het liefst willen). Verder is de bond –zonder het hardop te zeggen– op zoek naar een vervanger voor de voorzitter van de wedstrijdcommissie.

Wiersma was nog geen jaar aan de footballbond verbonden en kon de werkzaamheden niet meer opbrengen. En alhoewel ook Hendriks inderdaad een drukke baan in de voetbalwereld moest combineren met de AFBN, lijkt de werkelijke reden een gebrek aan bestuurservaring te zijn. Wij kunnen het weten, want wij hebben een exclusieve spiegel bij hem voorgehouden. Zeg maar.

Hendriks liet zich als eens op Facebook ontvallen niet gemaakt te zijn voor het bestuur en liever een commerciële insteek te hanteren. De voormalig PR-man houdt zich dan ook liever bezig met commerciële initiatieven die meteen effect sorteren. “Mijn rol achter de schermen bij Gridiron en USA Sports laat zien dat ik American football nog steeds een warm hart toedraag,” aldus Hendriks. “Ik denk op deze manier echter betere en grotere stappen voor de bond te kunnen dan toen ik mijn plannen nog tegen het licht van een Algemene Ledenvergadering moest houden. Dat kostte mij energie in plaats van dat het mij energie gaf. Dan moet je daar je conclusies uit trekken. Ik vind het betreurenswaardig dat ik nooit mijn stempel op de bond heb kunnen drukken.”

De Algemene Ledenvergadering is op 25 oktober. De bond hoopt daar mogelijk al vervangers te kunnen presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *