Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alex Smith valt door de mand in San Francisco

Quarterback Alex Smith van de Kansas City Chiefs was erop gebrand om afgelopen zondag tegen zijn oude club San Francisco 49ers goed te presteren. De spelverdeler kwam aan het einde van de wedstrijd echter tekort om zijn oude werkgever op de knietjes te dwingen. Smith gooide een onderschepping op de cruciale laatste drive, waardoor San Francisco er met een benauwde 22-17 zege vandoor ging.

Het was de eerste onderschepping van Smith in 267 pass attempts, wat maar eens onderstreept dat de spelverdeler het goed naar zijn zin heeft in Missouri en de offense van Andy Reid.

Alex Smith werd in 2005 door de San Francisco 49ers gekozen als first overall pick in de NFL Draft. Daar kende hij gemengd succes, mede vanwege het feit dat hij in zes seizoenen zes verschillende offensive coordinators moest verwerken. Met de komst van hoofdcoach Jim Harbaugh in 2011 leek Smith op te bloeien. Zijn statistisch sterkste jaar werd echter opgevolgd door een trade naar de Chiefs. In Kansas City leidde Smith zijn ploeg naar de playoffs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *