Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Smerigste actie in 37 jaar football’

Cardinals hoofdcoach Bruce Arians was des duivels na de verloren wedstrijd bij de Denver Broncos. Doelwit van zijn tirade was Broncos’ tight end Julius Thomas die een illegale ‘chop block’ plaatste op de knie van defensive end Calais Campbell. Arians noemde het de smerigste play die hij ooit gezien had in de 37 jaar die hij werkzaam was in het football-wereldje. 

Calais Campbell moest na de actie het veld verlaten en is waarschijnlijk drie tot vier weken uitgeschakeld met een verrekte mediale band. Kort hiervoor had Campbell nog quarterback Peyton Manning onderschept, waarna de verdediger al een onsportieve voetbaltackle te verduren kreeg van de quarterback. Van opzet in de actie van Julius Thomas lijkt dan ook zeker sprake; al ben je vrij dit zelf te beoordelen. Good guy Larry Fitzgerald liet zich zelfs de quote onlokken dat hij vond dat Thomas de wedstrijd uit gestuurd had moeten worden. De NFL zal woensdag waarschijnlijk wel komen met een fikse geldboete.

De actie inspireerde de Cardinals vervolgens niet tot grote hoogte en riep alleen frustratie op. Julius Thomas was dus spekkoper met zijn vuilakkerij. Al hielp de actie ook een verdere achterstand voor Arizona te voorkomn. De 77 yards touchdown catch & run van receiver Demaryius Thomas bij deze play werd hierdoor namelijk geannuleerd. Zuur voor Peyton Manning, want met die 77 yards erbij had hij namelijk het aloude record van Norm van Brocklin van meeste passing yards in een wedstrijd (554 yards) verbroken met twee yards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *