Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gambling Problems Week 6: Niets is zeker

Op de Gridiron redactie lopen twee gasten met een serieus gokprobleem rond. Matthias van Wettum (MvW) en Tiel van den Heuvel (TvdH) verklappen waar ze geld op zetten, en verklaren waarom de ander waarschijnlijk broke eindigt. (Hometeam in Caps)


TvdH: Potverdikke, Van Wettum, wat is er met je aan de hand? In mijn leven stonden tot nu toe drie dingen vast. Mijn studieschuld, bier op vrijdag en Matthias die bets binnenkopte. Als die laatste wegvalt, na weer een 1-2 week, wat blijft er dan nog over, Matthew? Wat blijft er dan nog over. Oh, en ik was een solide 2-1, as I do, voor een 8-4 tussenstand. Ka-BOOM!

MvW: Wat een drama en ik heb het allemaal aan mezelf te danken. De Jets in San Diego en Bengals in New England. Da’s vragen om problemen. We gooien het roer om: vanaf nu alleen nog maar locks. Ik ga 3-0 deze week, I’m calling it a la Babe Ruth. Let’s get to the picks!

TvdH: Ravens -3 over TAMPA BAY BUCCANEERS

De Ravens hebben iets goed te maken na vorige week, terwijl er helemaal niets aan Tampa Bay is dat mij ze laat vertrouwen in een game tegen een goed team. Ik weet dat jij van Flacco houdt als een Utopia bewoner van een frisse douche, maar kom op: De Bucs? Slechts een fieldgoal verschil?!

MvW: Ahhh, Joe Flacco. Bedankt dat je nog enigszins mijn eer redde deze week. Weer een belabberde performance van deze overbetaalde quarterback. Als Steve Smith een week niet in vorm is, is dit team de pineut. Justin Forsett? Really? Ik zie Tampa Bay dit echter niet bolwerken. Co-sign.

MvW: CINCINNATI BENGALS -7 over Carolina Panthers

Nog een keer proberen, de Bengals. Een wanprestatie in New England, maar ik heb ze vooraf getipt voor een diepe playoff run en daar blijf ik bij. Ondertussen krijg ik geen hoogte van Carolina en ze hebben geen running game meer (Williams doubtfull, Stewart onwaarschijnlijk). Mocht je de beschikking hebben over Cincinnati in je Fantasy-league, dan is dit je moment.

TvdH: Ietsje korte week voor een Cinci op een gedeukt ego. De Panthers moeten onderhand overvallen worden door enige urgentie. Dit is toch een play offs team? Cam Newton is toch een elite QB-2B? See what I did there? Minder running is misschien goed voor de Panthers, als dat betekent dat Cam meer plays op z’n wielen maakt. Probleem: De man is ook niet gezond. Dus co-sign. Nipt.

TvdH: Patriots -3 over BUFFALO BILLS

Ik heb NOOIT getwijfeld aan Tom Brady! Die veertig tweets en pessimistische opmerkingen waren slechts een rookgordijn! Twee tights ends! TIMMEEEEEH! We verdedigen de pass! De Bills horen niet in de top van de divisie! Tijd om dit recht te zitten! Als de lijn Patriots -MURDER was geweest, had ik nog steeds gewed.

MvW: Dit wordt een low-scoring game, toch? De uitbarsting van de Pats is eenmalig, denk ik. Tegen de sterke front seven van de Bills worden de guards en tackles van New England aan alle kanten voorbij gelopen. Maar ja, Kyle Orton aan de andere kant. Met Sammy Watkins als enige degelijke receiver. Toch zie ik de Bills voor de upset gaan met in ieder geval één pick 6.

MvW: PHILADELPHIA EAGLES -2.5 over New York Giants

Ik weiger te geloven in de Giants. Winst tegen Houston, Washington en Atlanta. Nou, big deal. De Eagles scoren ondertussen touchdowns op alle mogelijke manieren. De enige manier die nog mist dit seizoen? Touchdown na een geblokte fieldgoal. Ik neem aan dat de Giants hier wel aan mee willen werken. En Eli trouwens ook wel. De Eagles zijn bovendien goed uitgerust nadat ze in de tweede helft tegen St. Louis geen ruk meer hebben gedaan. Blowout.

TvdH: In de fantasy column die ik precies twee weken heb geschreven, tipte ik al die New York Gigantjes als playmakers voor de rest van het seizoen. Eli is weer enigszins opgestaan en ik zal niet zeggen dat de Giants weer ‘contenders’ zijn ofzo, maar ze kunnen scoren. Ook tegen de Eagles. Ik vind dit een ‘pick em’, dus ik blijf er van af.

TvdH: Denver Broncos -8 over NEW YORK JETS

Wat een tragiek in New York, waar de fans om Vick gaan roepen zodra Smith of acht passes van zijn eerste tien heeft gemist, of zijn eerste pick heeft genoteerd. Ik geef hem anderhalf kwart, dan mag Vick het proberen. En we zagen allemaal dat ook dat niet perfect afliep. Wat een pannenkoeken.

MvW: Smith is thuis als een vis in het water, maar een shootout met Manning kan hij vergeten. Toch vind ik -8 wel fors. Ik zie een backdoor cover aankomen, volgens mij is met name Chris Ivory daar een meester in. De Jets zijn alleen degelijk in de run defense, maar de Broncos hebben toch geen running game. Alles door de lucht!

MvW: HOUSTON TEXANS +3 over Indianapolis Colts

Ik houd van Andrew Luck, maar de man kan het niet alleen. Zeker niet in een uitwedstrijd. Dit zijn de wedstrijd waarin de sterren van Houston zich laten gelden. Verwacht daarom prima prestaties van J.J. Watt, Arian Foster en Andre Johnson. De Colts komen in de eerste helft op een flinke achterstand, beginnen na rust aardig te spelen, maar Luck wordt met nog een minuut op de klok op 4th and 8 vanaf de 50-yardline onderuit gehaald door Watt.

TvdH: Gewaagd, en I like it. Ik ben fan van de Texans, ik vind teams met een matige QB die op andere facetten van het spel leunen interessant. De Texans zijn een play offs team, en dan moet je ook lastige wedstrijden tegen conference concurrenten winnen. Dus ik geloof ik dat ze een kans hebben, al spreekt jouw record ondertussen niet voor Houston!


Vorige week: Tiel 2-1, Matthias 1-2. Tussenstand na vier ronden: Tiel 8-4-0, Matthias 6-5-1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *