Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gurley geschorst na uitdelen betaalde handtekeningen

Je zou zeggen dat college spelers het ondertussen wel leren, maar blijkbaar is het aanbod toch te aantrekkelijk. Ditmaal is het Todd Gurley die de fout in is gegaan, de running back van Georgia en één van de kanshebbers op de Heisman Trophy dit jaar. Hij heeft geld ontvangen voor het uitdelen van handtekening, memorabilia en het gebruik van zijn beeldmateriaal van zijn persoon. Voor de handtekeningen ving de running back tussen de $8 en $25.

In de NCAA-regels staat dat een speler geen geld mag vragen voor dit soort praktijken, maar veel spelers doen dit stiekem toch. Elke keer als een grote naam ervoor wordt gepakt, laait de discussie weer op over het eventueel betalen van de jonge jongens. Nadat Connecticut-guard Shabazz Napier heeft geroepen dat hij en zijn vrienden soms met rommelende magen naar bed gingen, heeft dit kwaad tevens een gezicht gekregen. Toch is er tot dusver nog niets veranderd en is het dus tegen de regels.

Gurley is dit jaar fantastisch begonnen en staat momenteel op 773 rushing yards na vijf wedstrijden, met een gemiddelde van maar liefst 8.2 yards per poging. Ook heeft hij meer dan 100 yards door de lucht en een 100 yard touchdown return.

Gurley is niet de eerste atleet die in de fout gaat. Grote namen als A.J. Green en Johnny Manziel gingen hem al voor en kregen daarvoor al wisselende schorsingen van zowel hun universiteit als de NCAA.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *