Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum Hurricanes blijft in AFBN Eredivisie

Hilversum Hurricanes blijft in de AFBN Eredivisie. Dit blijkt uit uitgelekte agendastukken van de Algemene Ledenvergadering, die op 26 oktober plaatsvindt in Utrecht. Hilversum degradeerde afgelopen juli uit het hoogste niveau, maar mag de positie blijven bekleden omdat promovendus Lelystad Commanders afziet van promotie. Over het voorstel moet nog door de ALV worden gestemd.

De Eredivisie bestaat verder uit de usual suspects: Alphen Eagles, Amsterdam Crusaders, Amsterdam Panthers, Arnhem Falcons en Nijmegen Pirates. De competitie wordt net zoals voorgaande jaren afgewerkt in het voorjaar met een Tulip Bowl finale. Deze finale vindt traditiegetrouw de eerste zondag na Independance Day plaats. Dit seizoen is dat zondag 5 juli.

Ook blijkt uit de agendastukken dat er komend seizoen weer drie divisies zijn. In de eerste divisie komen de zes teams uit, die vorig seizoen de meeste punten vergaarde. Het zou gaan om 010 Trojans, Eindhoven Raptors, Amersfoort Untouchables, Lightning Leiden, Groningen Giants en Spijkenisse Scouts. Deze situatie gaat er vanuit dat Lelystad zich met het seniorenteam uit alle full-contact competities terugtrekt.

De derde divisie is dan een prooi voor een van de volgende vijf teams: Den Haag Raiders’99, Flevo Phantoms, Utrecht Dominators, Enschede Broncos en Limburg Wildcats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *