Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Australische rugbyheld gaat voor NFL

Australische rugbyfans zijn in rouw gedompeld nu superster Jarryd Hayne zijn contract heeft opgezegd om een carrière in de NFL op te starten. Met zijn 26 jaar ziet hij nu het moment om de stap te wagen.

Hayne won vorige maand nog de hoogste individuele onderscheiding in de Australische Rugby League. Maar ook zijn tweede ‘Dally M Medal’ kon hem niet in het rugby houden. Zijn club, de Parramatta Eels, steunen zijn droom en ontbonden zijn contract. Eentje die geldt als de beste betaalde contracten uit de competitie.

De vraag is natuurlijk hoe hij nu zijn droom moet verwezenlijken. Zelf ziet hij een rol als punt of kick returner, vanwege zijn accelererende kwaliteiten. Lions runningback Reggie Bush is bekend met Hayne (6-2, 220 pounds) en denkt dat de Australiër ook best als runningback zou kunnen slagen. Hij geeft zichzelf in ieder geval 12 maanden de tijd om bij een NFL team een plaats in een selectie te veroveren.

In het verleden zijn er niet veel succesvolle pogingen geweest. In 2006 strandde nog een poging van een Australische rugbyer bij de New York Jets. Wel succesvol was oud-Admirals speler Darren Bennett. Hij schopte het via Australië en Amsterdam tot een meerjarige carrière als punter bij de San Diego Chargers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *