Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gambling Problems week 7: Sluit de tap af

Op de Gridiron redactie lopen twee gasten met een serieus gokprobleem rond. Matthias van Wettum (MvW) en Tiel van den Heuvel (TvdH) verklappen waar ze geld op zetten, en verklaren waarom de ander waarschijnlijk broke eindigt. (Hometeam in Caps)

TvdH: Matthew, ga je nog je best doen of niet? Weer een 3-and-0 voor mij, een diepere tast in de buidel voor jou. Als dit een film was, zou jij inmiddels zo’n dronken gast zijn die aan de hoek van de bar zit. Denkend aan alles wat hij verloor aan de bitch die hebzucht is.

MvW: Ik weet het niet meer. Ik dacht dat ik locks had, maar het ging op donderdagvond alweer mis. En waar jij ineens die magie vandaan haalt weet ik niet, maar je bent niet langer Vegas’ bitch. Hoewel, het seizoen is nog lang. Er kan nog van alles gebeuren. Met die gedachte storten we ons weer in de wereld van seks, drugs en schulden. Let’s get to the picks!

TvdH: CHICAGO BEARS -3.5 over Miami Dolphins

De Bears zullen onderhand weten dat het tijd is voor een push in de AFC North. Green Bay zag er, minus die last second touchdown, kwetsbaar uit vorige week. Niemand gelooft denk ik al in Detroit. Als de Bears aan de slag willen gaan zal het deze week moeten gebeuren. TD verschil.

MvW: Dolphins on the road. Co-sign. 

Wat? Moet ik meer schrijven? Fine… Ooit geloofde ik in Miami, maar Tannehill heeft het gewoon niet. Daarnaast is Knowshon Moreno eruit en moet Lamar Miller het zonder concurrentie op gaan lossen. Behalve hun awesome uni’s is er weinig over van mijn hoop voor South Beach. 

MvW: Cleveland Browns -5.5 over JACKSONVILLE JAGUARS

Daar is hij dan: de eerste keer dit seizoen dat ik met vertrouwen voor de Browns durf te kiezen. Let op: Brian Hoyer gooit 2 INT’s, Ben Tate is aan de schijterij en Blake Bortles nomineert zichzelf voor Rookie of the Year. Ik call het alvast. Serieus, ik vind de Browns een gaaf team. Er zitten geen enorme uitschieters tussen, maar het klikt gewoon. Ze hebben er plezier in en Mike Pettine laat ze er naar spelen. Ondertussen in Jacksonville ben ik blij dat ze cabana pools hebben. Anders komt er niemand meer naar dat stadion..

TvdH: Ik zie nu al dat dit een slordige voor me wordt. Ik snap niet dat ik deze niet voor je neus heb weggegraaid, Van Wettum. Misschien weten de mannen in Vegas iets dat wij nog niet weten, bijvoorbeeld dat het Johnny Football-tijd is ofzo. De Browns moeten inmiddels favoriet zijn tegen een willekeurige gemiddelde club. De Jaguars zijn willekeurig gemiddelde club.

TvdH: DETROIT LIONS -3 over New Orleans Saints

Niemand gelooft in de Lions, geloof ik. BEHALVE IK?!? Die defense is zwaar ‘fur realz’, en Drew Brees is de laatste jaren best tot een slechte beslissing hier-of-daar te leiden. Ik zie de Lions best een setje interceptions pakken, een fumble forceren. Ik zie New Orleans best een stinkbommetje gooien. TD verschil.

MvW: Nooooo, je gaat tegen een offense met Drew Brees, Jimmy Graham, Marques Colston, Mark Ingram, Kenny Stills en Brandon Cooks betten? En je legt geld op een offense (waarschijnlijk) zonder Calvin Johnson? Guys, kan iemand die biertap in Heeze uitdraaien? 

MvW: SAN DIEGO CHARGERS -4 over Kansas City Chiefs

Ik ben om. Zo herken je een team dat op weg is naar een fantastisch seizoen: als je een undrafted rookie in de basis zet en hij als een bowlingbal over zijn tegenstanders rolt. Brandon Oliver is fun to watch! Het maakt op het moment niet uit wie er speelt bij San Diego, dit team gaat gewoon lekker. Zeker in eigen huis zijn de Chiefs geen enkel probleem. Snel op voorsprong komen en zo Jamaal Charles uitschakelen en de wedstrijd in handen van Alex Smith leggen lijkt me een prima gameplan. Go get it, Philip!

TvdH: Jup. Ik had de Chargers voor het seizoen al hoog. Ik ben wel een beetje fan van Philip Rivers. En met ‘een beetje’, bedoel ik: ‘Ik zou als een dertienjarige een hartje op m’n buik tekenen en vragen of hij een handtekening wil zetten.’ Rivers is een top-zoveel quarterback, ook volgens de enige geldige Gridiron-ranking, dus dan is -4 over de Chiefs inderdaad een ‘gimme’.

TvdH: Tennessee Titans +5.5 over WASHINGTON REDSKINS

Ik heb niks met deze teams, maar ik weet niet zeker over ‘Skins tegen iemand favoriet moeten zijn met dit verschil. Dit riekt naar een saaie pot die op een fieldgoal verschil beslist wordt. Door wie dan ook. En als ik een winnaar moet gokken, durf ik best voor Tennessee te gaan.

MvW: Tennessee: het meest identiteitsloze team uit de NFL. Serieus, wie lopen daar rond? Jake Locker vond ik leuk om te kijken, maar die is weg. Dit is een rijtje van het aantal punten dat de Titans de afgelopen weken scoorden: 10-10-7-17-28-14. En dat is tegen niet bepaald goede defenses. Dat is Washington ook niet, maar met Kirk Cousins under center scoren ze wel. Lijkt me een prima pot voor 4 TD’s van de beste man. Washington by a mile!

MvW: Houston Texans +3.5 over PITTSBURGH STEELERS

Dit is meer een ‘ik heb een bloedhekel aan Pittsburgh’-pick. Niks aan de team trekt me. Arrogante quarterback en coach, irritante receivers, overschatte defensie. Bleh. Alleen Le’Veon Bell vind ik een toffe kerel en een van de beste running backs in de NFL. Ondertussen komt de eerste NFL-start van Ryan Mallett dichterbij. Dat wordt de ommekeer van Houston. Dit is namelijk stiekem gewoon een goede ploeg. Maar niet met Ryan ‘Santa Claus’ Fitzpatrick als quarterback.

TvdH: Ik kan coach Tomlin niet haten, bruh. Roethlisberger is een verhaal apart. Die melkt elke blessure alsof hij Campina heet. Toch kan ik niet leven in een wereld waarin Pittsburgh zo slecht is als vorige week. Ik zie een comeback-game, hoe erg ik dat ook vind voor de Texans. Dus nee: I’m staying away.

Vorige week: Tiel 3-0, Matthias 1-2. Tussenstand: Tiel 11-4-0, Matthias 7-7-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *