Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Zoete wraak voor Chris Jones en Patriots

De New England Patriots wonnen vannacht (whoeho!) van de New York Jets, en voor niemand was de winst zoeter dan voor defensive tackle Chris Jones. Jones blockte in de laatste seconde een 58-yarder van Jets kicker Nick Folk; 27-25.

We nemen je mee terug naar vorig jaar. De Pats en Jets ontmoetten elkaar op 20 oktober. Bij 27-27 in overtime misten de Jets een fieldgoal. Ineens: Vlaggetje! Jones zou een teamgenoot in de rug hebben geduwd voor extra kracht achter de line of scrimmage. Dat mag niet, foei, maar de penalty werd en wordt nooit gecalled. De Jets mochten opnieuw proberen en splitten toen wel de uprights. Jets 30, Pats 27. Doet nog steeds een beetje zeer.

De Jets waren best goed, vannacht. Geno Smith bewoog de bal richting endzone, maar daar waren de Jets te slordig. Zij moesten in 41 minuten (!) aan offensieve speeltijd genoegen blijven met fieldgoals, terwijl Tom Brady daar touchdowns tegenover zette. Brady ging 20/39 voor 261 yards en drie scores, maar de nacht hoorde aan Chris Jones toe.

‘Het is goed om die bal je hand te voelen raken, en het is goed om te winnen’, zegt Jones. ‘Ik heb de play legaal gemaakt en deed alles wat ik kon doen.’ Coach Bill Belichick erkende de schoonheid van het verhaal, in een zeldzaam moment van menselijkheid. ‘Na wat er vorig jaar is gebeurd, vond ik het passend dat hij die play maakte.’

Goodbye, Rexy-boy

Wij zijn als site niet bang ongegronde aannames te doen, maar is het te vroeg te reopen dat Rex Ryan’s tijd in New York er op zit? Na de successen van jaren terug, met Mark Sanchez aan het roer, vinden de Jets zich nu terug in een 6 game losing streak. Het is de langste onder Ryan’s leiding, en het is niet alsof zijn baan in cement gegoten ligt.

Vorige week zeiden insiders al dat Ryan, na de wedstrijd tegen de Denver Broncos, tegen Peyton Manning zei ‘Dat het een eer is geweest.’ Dat klinkt als een coach die weet dat zijn tijd als voorman op zijn einde loopt, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *