Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Percy Harvin verhandeld naar New York Jets

Opvallend nieuws zo laat op de vrijdagavond/vroeg in de ochtend voor NFL-minnend Europa: de Super Bowl-kampioen Seattle Seahawks heeft een van zijn meest veelzijdige offensieve spelers – Percy Harvin – laten gaan naar de New York Jets, in ruil voor een ‘conditional draft pick’.

Voor veel mensen een verrassende move van de Seahawks, want maakte Harvin de offense van Seattle niet juist zo onvoorspelbaar en divers? Ja, maar toch ook nee. Na een goede eerste wedstrijd tegen de Green Bay Packers bleven de resultaten van de, op papier wide receiver, uit. In geen van zijn wedstrijden maakte hij sindsdien op offensief vlak het verschil.

Toch staat zijn talent buiten kijf en daarom is onder andere running back (en nu oud-teamgenoot) Marshawn Lynch niet content met deze move. Hij gooide vannacht de volgende tekst op Twitter: ‘Damn they got my n****….’. De vraag rijst nu dus waarom Seattle tot deze move over is gegaan. Na een rondje door de welbekende wandelgangen blijkt dat Harvin zijn ‘anger issues’ nog steeds niet onder controle heeft en hij niet de makkelijkste was als het ging om het bepalen van de aanvallende speltactieken.

Maar dat is speculeren. Feit is dat de New York Jets een aanvallend wapen erbij heeft en de Seahawks terug gaan naar de offense die hun vorig jaar zoveel plezier bezorgde: Lynch voor de explosieve running game en Wilson voor de play action. Harvin was nooit een echte wide receiver, maar speelde als een soort combinatie van running back/receiver. Iets waar de Jets veel profijt van kunnen hebben, maar Seattle dus teveel hoofdpijn heeft bezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *