Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gaat Luck ooit Manning overtreffen?

Er speelt geen enkele quarterback in de NFL op dit moment die Peyton Manning nog ooit voorbij zal gaan met meer touchdowns. Dit ingegeven, omdat er nu niemand is die zijn gemiddelde haalt van 2,07 touchdowns per wedstrijd. Andrew Luck is dit seizoen beter met 2,71 zespunters en lijkt als enige actieve speler in de buurt te kunnen komen. Nu dit niveau nog vijftien seizoenen vasthouden.

In de top 20 van NFL-quarterbacks met de meeste touchdowns staan vier actieve quarterbacks. Peyton Manning is de nieuwe nummer 1 met 510 scores. Drew Brees staat vierde (374), Tom Brady vijfde (372) en Eli Manning achttiende (243). De twee voornaamste achtervolgers zijn echter te oud om nog 140 touchdowns bij elkaar te gooien. Eli Manning blijft met een gemiddelde van 1,51 per wedstrijd een slap aftreksel van zijn oudere broer. Al zeggen het aantal Super Bowl ringen iets anders. En daarbij vergeten we voor het gemak maar even dat Peyton Manning dit jaar nog minstens 25 touchdowns erbij gaat gooien. En dan maar hopen voor de rest dat hij na het winnen van de Super Bowl met pensioen gaat en er niet nog een jaartje aan vast plakt voor nog eens 40 TD’s.

Peyton Manning zelf noemde Aaron Rodgers als potentiële opvolger van zijn nieuwe titel. Een sympathieke geste, maar volledige onzin natuurlijk. Natuurlijk staat Rodgers met 2,04 dichtbij Mannings gemiddelde van 2,07. Echter, Aaron stond de eerste drie seizoenen van zijn carriere droog als back-up van Brett Favre. Bovendien verloor hij vorig jaar de helft van het seizoen met een blessure. Pech voor hem, maar de enige Manning die hij voorbij zal gaan is Eli.

Nee, de enige kanshebber nú is Peyton’s hoogst eigen opvolger bij de Indianapolis Colts. Andrew Luck was geen back-up, maar gooide als rookie al touchdowns. En die tijd heb je nodig om ver te komen. Luck gooide in zijn eerste twee seizoenen slechts 6 touchdowns minder dan Manning in zijn eerste twee jaar. Het gemiddelde van 2,71 overtreft die van Peyton in zijn derde jaar.

Het is dus een kwestie van tijd voor Andrew Luck geschiedenis schrijft als nieuwe aanvoerder van de ranglijst van touchdowns aller tijden… Nu nog even blessurevrij blijven in al die tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *