Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rams cutten Austin Pettis

De St. Louis Rams maakten gisteren bekend afscheid te nemen van Austin Pettis. Austin wie? Pettis. De jonge receiver, ooit teamgenoot van Nederlanders Cedric Febis, Geraldo Boldewijn en Ricky Tjong-a-Tjoe, was twee jaar geleden nog in Nederland.

Pettis was te gast op de Super Bowl party in Amsterdam, toen georganiseerd door USA Sports en ESPN America in de Amsterdam Arena. Hij kwam toen van een dertig catches – vier touchdowns seizoen. Vorig jaar ging zijn productie omhoog: 38 catches (career high) voor bijna vierhonderd yards (idem) en vier scores. Dit jaar ving hij 12 ballen voor 118 en een TD. Te weinig, aldus de Rams, en dus namen ze afscheid.


Saman heeft gelijk: Als je hem zag spelen, en de zeldzame plays zag die hij maakte, zag het er altijd moeiteloos uit. Hij is beter dan sommige pannenkoeken die het de afgelopen jaren voor Bill Belichick, Tom Brady en de Patriots mochten proberen. Hij komt wel weer aan het werk.

Persoonlijk herinner ik me twee dingen aan Pettis. Allereerst zei hij, in een discussie op de Super Bowl party, dat hij geen genoegen zou nemen met Beyonce als ‘dame’, als dat zou betekenen dat zij de enige zou zijn met wie hij ooit nog kon ‘knuffelen’. Dat is hilarisch. Ten tweede: Ik kwam hem vorig jaar midden op straat in New York City tegen. Hij keek a) echt verbaasd dat iemand hem herkende en b) deed net alsof hij zich mij herinnerde. Dat is altijd aardig.

Dus go, Austin Pettis. Vind een nieuw team en laat de Rams zien waarom zij jaarlijks in de bodem van de standings zijn terug te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *