Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Homo Sam is weer werkeloos

Het zal nog even duren voor een openlijk homoseksuele speler in de NFL een officiële wedstrijd zal spelen. De Dallas Cowboys hebben vandaag namelijk Michael Sam ontslagen van hun practice squad. Hiermee is de voormalig co-defensive player of the year in de SEC college division weer een stap verder weg van zijn einddoel.

Michael Sam toont zich wederom een waardig prof en twittert vooral dankbaar naar het vertrouwen van de Dallas Cowboys organisatie. Daarbij laat hij weten dat hij hard blijft werken om iedere zondag zijn talenten op het veld te kunnen laten zien.

Mooie woorden van iemand, die nooit los gezien zal worden van zijn homoseksualiteit. Een ontslag op de practice squad is namelijk nooit nieuws. Maar nu homo Sam ontslagen wordt is het wel nieuwswaardig. Al is het wel even opvallend dat een voormalig onderscheiden defensieve speler van het jaar uit de SEC niet slaagt in het spelen van één officiële NFL wedstrijd als rookie. Zijn tien voorgangers slaagden hier wel in.

De vraag is nu of een ander NFL-team hem wil contracteren. Er hebben zich nog geen kandidaten gemeld. En dus wordt de CFL weer een reële optie. De Montreal Alouettes wilden hem al binnenhalen toen de St. Louis Rams hem ontslagen na de pre-season. De Canadese organisatie neemt graag afvalligen uit de NFL op. Ook Chad Johnson speelt hier. Weinig succesvol overigens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *