Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gambling Problems week 8: Nowhere but up

Op de Gridiron redactie lopen twee gasten met een serieus gokprobleem rond. Matthias van Wettum (MvW) en Tiel van den Heuvel (TvdH) verklappen waar ze geld op zetten, en verklaren waarom de ander waarschijnlijk broke eindigt. (Hometeam in Caps)

TvdH: Matthew, er is één voordeel aan de horrorfilm die vorige week was. Het kan. Niet. Slechter. Ik was 1-2, jij mag later je 0-3 proberen te verdedigen, maar het was een goeie 1-2. Ik callde de Lions. Die wonnen ook, maar met weinig verschil. Ook de Titans waren goed voor me. Dus no Biggie, ik bounce wel terug. Maar jij…

MvW: Heb ik nu officieel een jinx te pakken? Alles waar ik in deze column op wed, gaat precies de andere kant op. Om mezelf toch nog een schouderklopje te geven: de Browns had ik al gecalled. Ik weet ondertussen ook niet meer welke strategie ik toe moet passen. Daarom deze week wat lukrake picks. Let’s get to them!

***

TvdH: Detroit Lions -3.5 over Atlanta Falcons

Ginnen capslock, deze week, aangezien de game in London wordt gespeeld. De Falcons zijn tenenkrommend slecht. De Lions niet, en zoals Peter King schreef: Ze worden niet meer gevangen gehouden door Calvin Johnson’s productie, in de aanval. Die defence gaat plays maken tegen de ATL. De Falcons gaan wel wat scoren, maar niet genoeg om slechts met een fieldgoal te verliezen. Free money, dit.

MvW: Sommige mensen geloven nog in de Falcons. Die mensen moeten getest worden op drugsgebruik. De Lions gaan ondertussen de Super Bowl niet halen, maar die ploeg zit wel leuk in elkaar. Er hangt bovendien een goede defense aan. Durf hier ook wel geld op te zetten.

MvW: San Diego Chargers +8 over DENVER BRONCOS

Lines van meer dan een touchdown vind ik dodgy. San Diego is nog steeds een goed team, ondanks het verlies tegen Kansas City van vorige week. Rivers pakt de draad weer op tegen Denver. Ik zie hier best een verrassing in, eigenlijk. +8 durf ik daarom ook wel aan.

TvdH: Ik ga denk ik nooit meer de underdog wedden in een wedstrijd van de Broncos of Packers. Teveel offense om een game, die op papier close kan zijn, in een twintig punten massagraf te veranderen. Verder helemaal eens met de liefde voor San Diego. Phil Rivers is een sauce. Baws.

TvdH: Seattle Seahawks -5 over CAROLINA PANTHERS

Laten we niet vergeten dat de ‘Hawks vorige week verloren door twee waanzinnige special teams-plays. Russell Wilson zag er aan het eind van die wedstrijd uit als de beste quarterback van alle unversa die er ooit zijn geweest. Geen wonder dat de Rams voor een fake punt gingen. Wilson was pissed off en zou hoe-dan-ook een TD scoren. Dat gevoel heeft hij deze week vanaf het eerste kwart. ‘Hawks by murder.

MvW: Geen idee wat ik hiervan moet vinden. Seattle kan nog steeds goed ballen, maar er gaat ook wel erg veel mis en ze missen bovendien een paar belangrijke spelers. De Panthers D kan echter niemand stoppen en Russell Wilson is inderdaad lekker op dreef. Benieuwd of de tweederangs receivers van de Hawks hem niet teveel in de steek laten.

MvW: Miami Dolphins -6 over JACKSONVILLE JAGUARS

Laten we niet vergeten dat Blake Bortles vorige week drie interceptions gooide. Dat is gewoon nog steeds een belabberd team en de Dolphins gaan daar wel gebruik van maken. Vorige week lieten ze weer zien waarom ik voor dit seizoen vertrouwen in ze had. Zolang Tannehill geen gekke dingen gaat doen en doet waar hij goed in is, kan dit team het een heel eind schoppen. Laat ze eerst maar eens winnen in Jacksonville.

TvdH: Tannehill is aan een lekkere stretch bezig. Hoeveel games nog voor je terug moet komen op je ‘hij heeft het niet’-statement? Ondertussen ben ik het helemaal eens met je wantrouwen jegens de Jags. Blake Bortles kan een verrekkes goeie worden, maar zal dit jaar nog vaak zijn meerdere moeten erkennen. Ook aan Tannehill. Maar zes punten verschil? Moeilijk…

TvdH: ARIZONA CARDINALS -2.5 over Philadelphia Eagles

Ik moet vaker op thuisteams wedden, en dat doe ik dan graag op een team waar ik een zwak voor heb. Carson Palmer is denk ik één van de meest onderschatte QB’s in de league, de WR’s van de Cards kunnen zich meten met de besten. De defense is goed… Ondertussen is Chip’s magie in Philly wat verzwakt en maken de Eagles weinig indruk op me.

MvW: Chip’s magie verzwakt? Nooooo, daar wil ik nog niet aan toegeven. Deze offense is nog steeds magisch. Bovendien zijn ze allemaal uitgerust na de BYE. Dit wordt een shootout en dat kunnen de Eagles als geen ander. Geef mij Philly maar.

MvW: Green Bay Packers (even) over NEW ORLEANS SAINTS

De Saints zijn gewoon niet zo goed en ik weet niet of ze dit seizoen nog wel goed gaan worden. Met die defensie kan op geen enkel moment en geen enkele manier zijn stempel op de wedstrijd drukken. Dat is problematisch. Bovendien kwakkelt de halve offense met de gezondheid. Ondertussen klikken de Packers aan alle kanten. No-brainer.

TvdH: Mega-vette co-sign. Vooral ook omdat de Packers een underdog zijn op bwin.com met +1.5. Hoe deze badboy een ‘pick em’ kan zijn, daar snapt de .667 boy helemaal niks van. Aaron Rodgers maakt kanonnenvoer van die Saints defense en Drew Brees gaat weer een paar foutjes maken. Te vroeg om te zeggen dat Brees geen elite quarterback meer is?!

Vorige week: Tiel 1-2, Matthias 0-3. Tussenstand: Tiel 12-6-0, Matthias 7-10-1.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *