Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Never-a-Champ’ Bailey kapt ermee

De recordhouder van meeste Pro Bowls als cornerback (12, red.), Champ Bailey, heeft vandaag via zijn agent bekend gemaakt officieel met pensioen te gaan. De geniale verdediger gaat zeker in de Hall of Fame komen, maar kon nooit een uitroepteken achter zijn carrière zetten.

We zien Champ Bailey als één van de grootsten der NFL als het gaat om de cornerback positie. De Pro Bowls zijn enerzijds bewijs, anderzijds mist er toch iets. Hij won nooit de prijs der prijzen: de Vince Lombardi Trophy. Deze triomf had vorig jaar plaats moeten vinden, toen hij met de Denver Broncos in de Super Bowl stond. Het resultaat staat echter met een 43-8 inmaakpartij met azijn in het geheugen gegrift. Bailey werd niet veel later als zogenaamde ‘salary cap casualty’ ontslagen.

Dit verlies is niet de enige schaduw over het einde van de prachtige loopbaan die via Washington Redskins en de Denver Broncos de afgelopen offseason naar de New Orleans Saints leidde. Hier had hij dan zijn laatste kunststukje kunnen flikken. Na de pre-season werd hij echter ook daar ontslagen en kreeg nergens anders een kans. Een roemloos einde. Naar eigen zeggen, zo klonk het statement vandaag, had hij nog gewoon kunnen spelen als hij had gewild. Ook volgend jaar. Maar nu kiest hij voor een ander vervolg van zijn loopbaan.

Naast dit mislukte eindstation in New Orleans, blijft bij mij vooral de verloren playoff wedstrijd van de Broncos tegen de Ravens (januari 2013) bij. Champ Bailey werd hierin op verschrikkelijke wijze ‘afgemaakt’ door receiver Torrey Smith. Die ving 3 ballen voor 98 yards en twee touchdowns. Het was ‘een Champ’ onwaardig en een teken aan de wand dat de glans eraf was.

Voor diegene die net als ik vergeten hoe geweldig Champ Bailey was voor zijn roemloze aftocht: check deze highlight tape. Hall of Fame Material he still is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *