Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nijmegen Pirates vraagt spoed-ALV aan

De Nijmegen Pirates zijn het niet eens met de divisie- en competitieopzet voor seizoen 2014/2015 en zijn voornemens het seizoen te muiten. De club kan zich niet vinden in de opzet van zes teams in de Eredivisie, verdeeld over twee poules. De club heeft daarom een spoed-ALV aangevraagd met de steun van drie andere teams. Nijmegen wil naar een competitieopzet toe van acht teams, zoals het beleidsplan van de AFBN richting de nabije toekomst voorschrijft. Volgens de Nijmegenaren zorgt dit voor een meer evenwichtige competitie met meer spanning in zowel de onderste als bovenste regionen van de poules.

Het gerucht gaat dat de wedstrijdcommissie van de AFBN de Pirates heeft gedreigd omwille van deze stellingname terug te zetten naar de laagste divisie. Aan de andere kant is de bond van stel op sprong navraag gaan doen bij de andere teams of zij het aantrekkelijk vinden om mee te ballen in de hoogste divisie om zo de topdivisie op te rekken naar acht teams. In de wandelgangen gaat het gerucht dat 010 Trojans, Groningen Giants en Lightning Leiden door de wedstrijdcommissie gepolst zijn. De Trojans hebben dit inmiddels bevestigd aan Gridiron.nl.

Bij Groningen is wel gepoogd in contact te komen, maar tot een officieel onderhoud is het nog niet gekomen. Johan Oosterhuis: “Wereldje is klein, dus ik heb daar wel wat over vernomen. Uiteraard kan ik er wel persoonlijk op reageren, maar zo werkt dat bij de Giants niet. Mocht dat verzoek officieel bij ons binnenkomen, dan zet ik het uit en wordt het gezamenlijk besloten tussen bestuur, coaches en captains.”

Naar verluidt wordt het voorstel van Nijmegen om een spoed-ALV aan te vragen gesteund door Hilversum Hurricanes, 010 Trojans en Utrecht Dominators. Hiermee heeft de groep het quorum van 10% bereikt om de AFBN tot actie aan te zetten. De spoed-ALV moet volgens de statuten binnen nu en vier weken plaatsvinden.

[UPDATE: 14.40]
Johan Oosterhuis heeft gebeld met de wedstrijdcommissie. Het voorstel is inderdaad om in 2015 met acht teams te strijden om de Tulip Bowl. Groningen neemt het voorstel in beraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *